Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Santini iščupao bod protiv Karlovca

Autor: Drago Bajković

05.03.2010. 23:00
Santini iščupao bod protiv Karlovca

Foto: Vedran SITNICA



Zadar na Stanovima u 19. kolu Prve HNL nije uspio pobijediti Karlovac. Puno točnije bi bilo reći da je Zebićeva momčad sretno stigla do boda s obzirom da su domaćini postigli zgoditak nakon izborenog jedanaesterca, pa zatim i reliziranog, u sudačkoj nadoknadi. Drugi je to remi Zadrana u proljetnom dijelu prvenstva, nakon onoga koji je izboren na Šubićevcu, ovaj drugi je ipak puno manje vrijedan jer su svi na Stanovim očekivali trobod.
Nakon početnog ispitivanja snaga prvi su se u prilici našli gosti iz Karlovca. Nakon kornera s lijeve strane lopta je preletjela do druge vratnice gdje se našao Bunoza i iz prve opalio po lopti koja je preletjela pola metra iznad vratnice. Uzvraćaju Zadrani u 13. minuti. Santini se iznenada našao sam isprrd Sunare, ali je u odlučujućem trenutku mlako tukao pa je gostujući vratar otklonio opasnost izbacujući loptu u korner. U nastavku akcije nakon kornera s desne strane u prilici se našao Puljić, ali je lopta otišla tik uz lijevu vratnicu u gol aut. Igrala se 21. minuta kada je Puljić odlično tukao s dvadesetak metara, Sunara kratko odbio loptu na koju je natrčao Santini, ali je nije uspio dobro zahvatiti. Odličnu prigodu imali su Zadrani u 29. minuti, Mršić je idealno centrirao s desnog boka, a Terkeš je prekratak u pokušaju da loptu zakuca glavom u suparničku mrežu. U 32. minuti uzvraćaju gosti, odličnu loptu servirao je Jerneić za Pamića koji tuče s desetak metara. Lopta je prošla tik uz vratnicu Ježininog gola. U 34. minuti Pamić ubacuje s lijevog boka, Novinić tuče pored gola. Puljić je u 36. minuti oduzeo loptu na polovici gostiju i odlično je servirao za Santinija koji tuče tik uz vratnicu. I onda hladan tuš za Zadrane u 45. minuti. Pamić je idealnom okomitom loptom uposlio Jerneića koji se našao sam oči u oči s Ježinom, na trenutak zastao i onda plasirao loptu u lijevi donji kut Zadrovog vratara – 0:1.
U drugom poluvremenu Zadrani su krenuli puno odlučnije prema suparničkim vratima, a Karlovčani su se povukli i čekali priliku iz kontri. U 50. minuti Santini se našao u izglednoj situaciji, ali je previše oklijevao i na kraju pucao traljavo. Četiti minute kasnije Pamić je opalio bombu s 20-k metara, Ježina odlično intervenira. U 64. minuti Terkeš oprobava svoj udarac, Sunara izbacuje loptu u korner. U 69. minuti Jerneić je imao meč loptu. Ponovno se našao oči u oči sa Ježinom, ali Zadrov vratar bravuroznom obranom ostavlja svoju momčad na životu. U 79. minuti Zadrani su bili najbliže zgoditku. Surać je ispremiješao obranu gostiju i iskosa sa 18 metara uputio snažan udarac prema gostujućem golu,ali je lopta umjesto u mreži odsjela na vratnici. Zadrani su u posljednjih 10-ak minuta krenuli „va banque” i to im se na kraju isplatilo u sudačkoj nadoknadi. Bunoza je bio neoprezan u svom šesnaestercu i srušio je Santinija. Sudac Batinić je nakon kraćeg oklijevanja pokazao na bijelu točku s koje je Santini poravnao na 1:1.


Golovi


1:0 (45′) – Pamić je idealnom okomitom loptom uposlio Jerneića koji je zašao iza leđa neopreznog Puljića. Gostujući igrač se našao sam oči u oči s Ježinom, na trenutak je zastao i onda hladnokrvno plasirao loptu u lijevi donji kut Zadrova vratara – 0:1.
1:1 (90′) – Već su svi očekivali posljednji zvižduk suca Batinića kada je Bunoza u svom šesnaestercu srušio Santinija. Pad Zadrova napadača bio je prilično teatralan, a Batinić je nakon kraćeg oklijevanja ipak pokazao na kreč. Santini je sam izveo najstrožu kaznu, Sunara je otišao u jednu stranu, a lopta u drugu.




 


Santini ispred Ćurjurića


Pogotkom protiv Karlovca Ivan Santini probio se na prvo mjesto u redoslijedu najboljih klupskih strijelaca ove sezone. Santini je tako postigao ukupno četiri pogotka, jedan više od Ivana Ćurjurića. Dva gola zabili su Šaranović i Terkeš, a po jedan J. Bilaver, Mitrović, Jozinović i Mršić. Zadrani su ukupno u 19 utakmica postigli svega 16 golova, od čega je jedan njihov protivnik zabio sam sebi (Tadejević, Rijeka).


 


Sunara i Štefančić


U redovima Karlovca nastupila su i dva igrača koji su svojevremeno nosila dres Zadra. Hrvoje Sunara, vratar, i Matija Štefančić, napadač, na Stanovima su se zadržali vrlo kratko. Sunara se kao posuđeni vratar Hajduka u Zadru pojavio dok je momčad prije deset godina bila u Drugoj ligi, no navijači ga praktički nisu ni upoznali budući da se vrlo brzo vratio kući. Štefančić je došao u ljeto 2007. i za Zadar je upisao pet nastupa i kojima je na terenu bio 147 minuta. Zabio je Štefančić u tom periodu i jedan pogodak, no prije završetka polusezone napustio je Zadar. Otišao je tada Štefančić u Karlovac s kojim se iz Treće probio u Prvu HNL.


 


Vasiljev debi


U Šibeniku su prvi nastup u Prvoj HNL upisali Tomislav Glumac i Igor Banović, a nakon Karlovca pridružio im se i Ivan Anton Vasilj, junior Zadra, koji je u prvoligaškom debiju na lijevom boku zamijenio Antonija Mršića. Imao je Vasilj dosta pokušaja s lijeve strane u drugom poluvremenu i uspio pritom izboriti nekoliko kornera.


 ZADAR – KARLOVAC 1:1


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac: Damir Batinić (Osijek). Pomoćnici: avor Batinić i Vlatko Lončar (oba Osijek). Strijelci: 0:1 Jerneić (45.) , 1:1 Santini (90. – 11 m). Žuti kartoni: Surać, Mršić (Zadar), Novinić, Munoza (karlovac). Crveni kartoni: –
ZADAR: Ježina6, Skočibušić 5,5, Glumac 5,5, Puljić 5,5, Mršić 5,5 (od 61. Vasilj 5,5), Banović 5,5 (od 67. Jerbić 5,5), Surać 5,5, Ćurjurić 5,5 (od 46. Piškor 5,5), Bilaver 5,5, Terkeš 5,5, Santini 6,5. Trener: Dalibor Zebić
KARLOVAC: Sunara 5,5, Pilipović 5,5, Vukman5,5, Paracki 5,5 (od 76. Tadić-), Barić 5,5, Novinić
5,5 (od 68. Štefančić), Jerneić 6, Kovačević 5,5, Pamić 6, Bunoza 5,5, Karabatić 5,5