Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

ŽKK Zadar: Pobjeda kao jedina opcija

Autor: Andrija Prović

05.03.2010. 23:00
ŽKK Zadar: Pobjeda kao jedina opcija

Foto: Zvonko KUCELIN



Raspored nije mazio košarkašice Zadra na otvaranju ovogodišnje Lige za ostanak. Oba gostovanja, u Požegi i Puli, Mazijine izabranice završile su porazima, međutim, danas u 19 sati imat će priliku za prekid negativnog niza. Na Višnjik dolazi posljednjeplasirana ekipa Trešnjevke, sastav koji u ovoj sezoni nema niti jednu pobjedu. Mahom mlade zagrepčanke ušle su u A-1 ligu nakon iznenadnog istupanja Murse, no, u ukupno 16 utakmica uspjele su prikupiti tek potrebno im iskustvo. Stoga, (uvjerljiva) pobjeda Zadra u trećem kolu ne bi trebala doći u pitanje. A-1 liga i Liga za ostanak možda i jesu natjecanja u kojima nema favorita te svatko može dobiti svakoga, no Trešnjevka ne spada u navedenu kategoriju. Žele li izbjeći pretposljednju poziciju na ljestvici, odnosno Agram koji je udaljen samo dvije pobjede, dva nova boda uz što veću koš razliku jedina su opcija Zadranki. 
Prvi ovosezonski ogled večerašnjih suparnica dogodio se u listopadu kada su “bijelo-plave” slavile s 83:46, dok se sličan rasplet odvijao i u osmom kolu A-1 lige (43:69). Unatoč brojnim problemima s ozljedama, Zadranke su i u drugom susretu lakoćom nadigrale Trešnjevku. Za razliku od spomenutog dvoboja, zdravstveni karton domaćih večeras bi trebao biti besprijekoran. 
– Vrijeme je za naše prvo slavlje u Ligi za ostanak. Ne želim nikog podcjenjivati, no smatram da pobjeda Zadra ne bi smjela doći u pitanje. Bez obzira na loš skor Trešnjevke, radi se o mladoj i perspektivnoj ekipi pa stoga u ovu utakmicu moramo ući i uz dozu opreza – mišljenja je Marina Akšamović, centar Zadra.
Simbolično, prvu pobjedu u sezoni Zadranke su ostvarile upravo protiv Trešnjevke, a ista je označila i početak niza odličnih rezultata. Zadarski prijatelji ženske košarke nadaju se sličnom scenariju i nakon trećeg kola Lige za ostanak.
U 3. kolu (6./7. ožujka) igraju: Zadar – Trešnjevka, Split – Biska Pula, Plamen Požega – Agram ZG.