Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bajlo: Utakmica bi trebala biti registrirana rezultatom 3:0

05.03.2012. 23:00
Bajlo: Utakmica bi trebala biti registrirana rezultatom 3:0


Imam informacije da Šibenik pokušava zataškati ovu stvar na način da su potpisali ugovor s Kendešom u ponedjeljak nakon utakmice, a da se datum prikazuje kao da su ga potpisali u petak prije utakmice – kazao je Bajlo


Zadar je u subotu na Stanovima doživio vrlo neugodan poraz od Šibenika, drugi uzastopni u nastavku sezone. I dalje drži 11. mjesto na ljestvici, ali Istra 1961 i Šibenik su se opasno približili, a taj dvojac je trenutačno u zoni ispadanja. Međutim, u ponedjeljak se dogodio možebitni obrat. Navodno je za Šibenčane nastupio igrač koji nema potpisan profesionalni ugovor s njima, a prvoligaš sa Šubićevca mu nije matični klub, što po statutu HNS-a nije dozvoljeno. Zadar je očito došao do te informacije i prema HNS-u je upućena žalba te se očekuje da utakmica Zadar – Šibenik bude registrirana rezultatom 3:0 u korist Zadrana.
– Istina je. Otkrili smo da je za Šibenčane nastupio igrač Vice Kendeš koji u datom trenutku nije imao potpisan profesionalni ugovor s njima, a to je morao jer mu Šibenik nije matčni klub. Slijedom toga uputili smo žalbu prema Komisiji za registraciju igrača pri HNS-u i očekujemo da se ovaj slučaj riješi u našu korist – kazivao je jučer ujutro Zadrov predsjednik Josip Bajlo.
Odgovor HNS-a
Što očekujete od ove žalbe i kada?
– Očekujem jedino što je moguće u ovome trenutku, a to je da se utakmica registrira rezultatom 3:0 za nas. Imam informacije da Šibenik pokušava zataškati ovu stvar na način da su potpisali ugovor s njim u ponedjeljak nakon utakmice, a da se datum prikazuje kao da su ga potpisali u petak prije utakmice. Vidjet ćemo što će se dogđati, u svakom slučaju u roku nekoliko dana očekujemo odgovor iz HNS-a na našu žalbu.
Bez obzira na to ostaje gorak okus poraza koji su Zadrani doživjeli na zelenom travnjaku.
– Nije ugodno, to svakako. Odigrali smo jako lošu utakmicu protiv Šibenika, jednostavno nismo pokazali ništa dobroga. Ono što posebno zabrinjava je borbenost i htijenje koji nisu bili na željenoj razini. Jer, bez ikakve nakane da omalovažavamo pobjedu momčadi sa Šubićevca, oni nemaju tu kvalitetu koja nam je smjela odnijeti bodove. Međutim, bili su borbeni i na kraju im se to isplatilo.
Bajlo smatra da je upravo taj imperativ pobjede sputao igrače Dalibora Zebića.
– Pratio sam kako se radilo cijeli prethodni tjedan i ne mogu naći nikakvu zamjerku po tom pitanju. Dapače, želja da se pobijedi Šibenik bila je velika. Međutim, ona se u tom obliku nije manifestirala na travnjaku. Što se dogodilo teško je za objasniti, ali mišljenja sam da su igrači možda čak i “izgorjeli u toj želji” i na kraju nisu dali ono što se od njih očekuje i što realno mogu. Imamo problem koji moramo pod hitno riješiti.
Je li bilo razgovora nakon utakmice s igračima i hoće li biti sankcija?
Bez sankcija
– Tijekom nedjelje smo odražali sastanak s igračima na kojem se otvoreno pričalo o problemima u našoj igri. Činjenica je da se u utakmicu nije ušlo onako kako se trebalo i da se svojim pristupom Šibenčanima nije dalo do znanja da na Stanovima nemaju što tražiti. Bilo je previše individualnih “davljenja” lopte kao da pojedinci igraju privatnu utakmicu, a svim aje jasno da Zadar može pobjeđivati isključivo ako igra momčadski. U svakom slučaju službeni je stav kluba da za sada nema sankcija. Svi se stavljamo u istu službu i razmišljamo samo o sljedećem suparniku, a to je Inter.
Činjenica je također da Zadar nije dao zgoditak 180 minuta, a bez golova nije moguće pobjeđivati.
– Znali smo da će nam Santini puno nedostajati, ali ipak smo vjerovali da ćemo moći nadoknaditi njegov odlazak. Ne bježimo od toga da je napad i protiv Lokomotive i Šibenika bio loš i da moramo puno raditi na tom segmentu igre. Ne treba zanemariti i činjenicu da je Antonio Mršić zaradio crveni karton i dvije utakmice neigranja, a zna se da je on igrač koji zna asistirati i pogađati.
Zona ispadanja je sve bliže, kao i subota kada na Stanove stiže Inter.
– I Interu gori pod petama nakon dva poraza i u Zadar stižu s nakanom da osvoje bodove. Naravno, mi im to ne smijemo dozvoliti. Činjenica je da će nam svaka sljedeća utakmica biti kvalifikacijska i da ćmo do kraja sezone igrati pod imperativom. Moramo se naučiti igrati pod pritiskom inače neće biti dobro. Istra 1961 nam se približila i moramo strahovati od Puljana koji su se poojačali i žele pod svaku cijenu ostati prvoligaši. Mislim da smo naučili lekciju i da ćemo protiv Intera biti pravi. Maksimalno odlučno moramo ući u utakmicu s Interom i osvojiti ta tri dragocjena boda – kazao je na kraju razgovora Bajlo.