Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

I dalje svoje na svome

05.03.2012. 23:00
I dalje svoje na svome


Za plasman u doigravanje izabranicama Marije Mazije bit će potrebna još jedna pobjeda do kraja regularnog dijela prvenstva


Koliko su malo izgleda imale košarkašice Zadra u srazu s Gospićem znalo se i prije početka susreta 18. kola, no potvrdu teze o suparnicama koje pripadaju nekom drugom i “bijelo-plavima” još uvijek dalekom svijetu najbolje ćemo prezentirati kroz statističke podatke koji su obilježili prošlotjedni dvoboj na Višnjiku. Konačnih plus 72 (113:41) za aktualne državne prvakinje, vlasnice Kup naslova i sudionice Eurolige produkt je dominacije izražene sa 38 naprema 4 koša iz kontri i polukontri, 40-12 učinkom u reketu, 45-7 učinkom igračica s klupe, 60 naprema 27 postotkom ukupnog šuta… Mogli bismo tako i dalje nabrajati, ali čemu se zamarati neminovnim te ionako unaprijed poznatim epilogom. Po isteku susreta i u izjavama se Marije Mazije dalo iščitati slično:
– Okrećemo se nama puno važnijim utakmicama: gostujućoj kod Pletera i domaćim sa Studencem i Medveščakom – kazala je trenerica Zadra, apostrofirajući važnost osme pobjede u sezoni koja bi njenoj ekipi donijela potvrdu plasmana među osam najboljih klubova i neosporno potvrdu uspjeha. A ovakav stav upravo je ono što Zadrankama u ovom trenutku treba; prihvate li epizodu s Gospićem kao neizbježnu te isto naprave u sljedećem kolu protiv Novog Zagreba, do kraja prvenstva će im ostati dovoljno vremena za isprati gorak okus. Ne poklope li im se rezultati konkurentskih ekipa, trebat će im još jedna pobjeda, a za nju će imati tri šanse. Pleter u gostima i Medveščak kod kuće, mora se priznati, nisu nimalo lagani ispiti, no zato im za jednu od najboljih sezona u posljednjih 10 godina ostaje prvi od tri spomenuta izazova, zvan omiški Studenac. I u ovom se slučaju radi o tradicionalno neugodnoj ekipi, ali i o ekipi koju su košarkašice s Višnjika ove sezone svladale u oba navrata: u devetom kolu A-1 lige i u osmini finala Kupa. Naprave li to još jednom na Višnjiku će se slaviti dva tjedna prije kraja prvenstva i već raditi planovi za “play-off”, a ako im i ne pođe za rukom, imaju još dvije šanse, odnosno mogućnost da im i dosadašnji učinak bude dostatan. U svakom slučaju, proljeće za Zadranke miriše na dobro.