Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Jukić nokautom izborio borbu za titulu prvaka Europe!

05.03.2012. 23:00
Jukić nokautom izborio borbu za titulu prvaka Europe!


Član BK Omnia je u trećoj rundi uspio nokautirati Nijemca Turgayja Uzuna i na taj način izboriti pravo na borbu za WBO titulu prvaka Europe u srednjoj kategoriji koja će se u svibnju održati u Zadru


Ivan Jukić je u njemačkom Münchenu ostvario jednu od najvažnijih pobjeda karijere. Član BK Omnia je u trećoj rundi uspio nokautirati Nijemca Turgayja Uzuna i na taj način izboriti pravo na borbu za WBO titulu prvaka Europe u srednjoj kategoriji.
– Ovo je bila jedna vrsta kvalifikacijskog meča. U slučaju mog poraza ne bih imao šanse boriti se za titulu. Ovako mi se ta prilika ukazala – ističe Jukić koji još ne zna protivnika, no zna se da će se taj dvoboj održati 12. svibnja u Zadru.
– Ovo je velika prilika za mene i sada mi slijede mukotrpne pripreme i nadam se da ću spreman dočekati taj meč.
Protiv Nijemca sve je išlo po planu za Zadranina. U konačnici je dočekao i svoju priliku i u vrlo atraktivnom dvoboju stigao do pobjede.
– Imao sam za protivnika odličnog borca. Nikada se prije nisam borio protiv ovako jakoga boksača. Čovjek je četiri puta bio prvak Njemačke i borio se za europsku i svjetsku titulu i oba puta izgubio na bodove. Zaista je to bio čvrst boksač koji je odmah krenuo u izmjene, tako da je borba bila izrazito atraktivna. Na kraju druge runde zadao sam mu neugodan udarac i dva puta mu je sudac odbrojavao. U trećoj rundi sam ga uspio nokautirati. Zadovoljan sam, a i sami organizatori su mi rekli da svaki put mogu boksati kod njih.
Zadarski boksač je istaknuo da je imao i veliku pomoć na klupi.
– Ovaj put nisam imao uz sebe svoje navijače, ali zaista mi je mnogo pomogao trener Vlado Božić. Vrhunski me pripremio, a u konačnici me i uspio smiriti prije same borbe.
Suradnja s Božićem se, dakle, nastavlja?
– Definitivno. Zadovoljan sam našom suradnjom. Sad ću se tjedan dana potpuno odmoriti, a nakon toga ću napraviti tjedan dana rehabilitacije. Većinu priprema za borbu za WBO titulu ću odraditi u Zadru, osim što ćemo otići na visinske pripreme. Vlado Božić će cijelo vrijeme biti sa mnom – objasnio je Jukić.