Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za početak 12 odličja i ekipna pobjeda juniora

05.03.2012. 23:00
Za početak 12 odličja i ekipna pobjeda juniora


U novu sezonu veslači zadarskog Jadrana otisnuli su se prvom regatom Kupa Dalmacije, održanom u subotu u Splitu. Na Memorijalu Zlatka Celenta Jadranaši su u konkurenciji dalmatinskih klubova i gostiju iz Zagreba i Omišlja osvojili ukupno četiri prva, šest drugih, dva treća i tri četvrta mjesta, uz ukupnu pobjedu u kategoriji juniora te drugo mjesto u ukupnom poretku regate na kojoj je slavio domaćin, splitski Gusar. Najbolje plasmane među Zadranima ostvarili su: Luka Baričević, koji je odveslao vrlo dobru utrku u juniorskom samcu, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Josip Banović, Filip Pedić, Edi Petković – Ivković i Ivan Kapitanović, zatim dvojac na pariće mlađih juniora Luka Šare i Josip Čerina te samac kadeta Leon Mikulić.
Druga mjesta osvojili su: juniorski četverac bez kormilara u sastavu Toni Jelenković, Antun Plenković, Željko Batur i Mihovil Maričić, dvojci na pariće juniora Marin Pavleka i Roko Salama te Toma Čepinac i Luka Pedić, samac seniora Vito Žuvanić, dvojac na pariće mlađih juniora Matija Milin i Andreas Vaško i dvojac na pariće kadeta B Luka Belošević i Aldo Jelenković.
Treće mjesto zauzeo je dvojac na pariće seniora Antonio Adžić i Ivan Bezinović, odnosno dvojac bez kormilara juniora u kojem su sjedili Toni Jelenković i Antun Plenković.
U memorijalnoj utrci u spomen na Zlatka Celenta pobijedio je kombinirani dvojac bez kormilara seniora riječkog Jadrana i zagrebačke Mladosti Marin Bogdan i Karlo Udovičić. Slavili su ispred braće Skelin iz Gusara. Inače, ove se godine navršavaju dva desetljeća od tragične smrti legende hrvatskog veslanja Zlatka Celenta, koji je stradao u prometnoj nesreći na otoku Pagu u trenutku kada je bio na funkciji izbornika hrvatske reprezentacije.
Na regati nisu nastupili ponajbolji predstavnici zadarskog kluba: Branko i Marin Begović te Mate Ledenko i Mile Čakarun, koji su zajedno sa trenerom Danijelom Bajlom odrađivali pripreme u Zatonu kod Šibenika.
Slijedeća regata Kupa Dalmacije održat će se u Šibeniku koncem ožujka.