Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Članovi TK Zadra osvojili četiri odličja

Autor: Viktor Bogut

05.03.2013. 23:00
Članovi TK Zadra osvojili četiri odličja


Članovi Taekwondo kluba Zadar nastupili su u Splitu u dvorani Gripe na Dalmacija kupu za mlađe kadete (9 – 11 god.), kadete (12 – 14 god.) i juniore (14 – 17 god.). Organizator natjecanja bio je TK Marjan, a nastupilo je 376 natjecatelja iz 47 klubova iz Hrvatske i BiH. Turnir je u kadetskoj konkurenciji bio vrlo kvalitetan jer je Hrvatski taekwondo savez između još nekoliko, i ovaj odredio kao kriterijski za skupljanje bodova za ulazak u reprezentaciju.
Od mlađih kadeta TK Zadar koji su nastupili jedino Luka Krševan Nižić (-51 kg) ima malo više borbenog iskustva pa ga je to uz dvije pobjede dovelo do osvajanja prvog mjesta i zlatne medalje. Frane Pavić (-27 kg), Luka Marasović (-33 kg) i Teuta Uskok (-36 kg) prvi puta su došli na natjecanje. Izgubili su u borbi za medalju, ali za njih je ovo bilo veliko iskustvo.
Kod kadeta Lucian Jerak (-37 kg) i Josip Pastuović (-41 kg) podbacili su, Lucijan u borbi za medalju, a Josip borbu ranije. Filip Mašić u teškoj kadetskoj kategoriji (+65 kg) imao je težak posao (bio je najniži i najlakši), ali je uspio izboriti treće mjesto i brončanu medalju. Kadetkinje Karla Klasić i Lucija Ivančević (-41 kg) te Laura Dušević (-55 kg) zaustavljene su u prvoj borbi.
Juniori su bili uspješniji; Mirko Ivan Čolina (-59 kg ) u svom prvom juniorskom nastupu izborio se za treće mjesto i brončanu medalju iako je mogao i bolje, a Nikola Drača u najtežoj juniorskoj kategoriji (+78 kg)  bio je uspješniji, došao je do drugog mjesta i srebrne medalje. Ante Uskok (-55 kg) prvi je put među juniorima i zaustavljen je u borbi za medalju, dok je Šime Ivković (-68 kg) prvi put izašao na natjecanje i izgubio je u borbi za medalju.
Sljedeće natjecanje za najmlađe članove TK Zadar je za dva tjedna u Imotskom.