Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kraj i start s istim suparnikom na drugoj lokaciji

Autor: Drago Bajković

05.03.2013. 23:00
Kraj i start s istim suparnikom na drugoj lokaciji

Foto: Zvonko KUCELIN



Momčad Ferde Milina je pokazala da može i zna igrati s “lokosima”. Čini se da agresivnost Zadrana nikako ne odgovara momčadi Tomislava Ivkovića


Dobro je završilo. Zadar je posljednje kolo drugog dijela sezone okončao pobjedom nad Lokomotivom i završio na 9. mjestu prvoligaške ljestvice. I kada ne bi bilo trećeg dijela, ostao bi u prvoligaškom društvu, međutim, već sljedećeg vikenda, ili točnije u petak, starta novi krug natjecanja. Da je Rijeka pobijedila u Puli Zadar bi bio osmi. Ali, ne isplati se o tome govoriti jer je to završena priča. Ono što je puno važnije je da je Zadar pobijedio trećeplasiranu momčad prvenstva što je dobar zalog optimizmu uoči posljednjih 11 kola.
U 22. kolu rezultati su većinom bili očekivani. Vodeći Dinamo se bez većih problema obračunao sa Slaven Belupom na Maksimiru. Tri zgoditka “modrih” završila su u mreži “farmaceuta”. Lider i dalje ima 11 bodova prednosti pred drugoplasiranim Hajdukom. Splitski “bili” su neokrznuti prošli, za njih inače neugodno gostovanje u Vinkovcima. S dva pogotka Maglice Hajduk je zadržao drugo mjesto na ljestvici. Cibalia je ovim porazom pala na dno prvoligaške ljestvice. Split i Osijek su u Parku mladeži odigrali bez golova. Ovim bodom Split je zadržao četvrto mjesto i sada za Lokomotivom zaostaje dva boda. Osijek drži 7. mjesto s 28 bodova i ne može se reći da je u sigurnoj zoni. Zagreb je u Zaprešiću iznenadio Inter i pogurao ga na pretposljednje mjesto prvoligaške ljestvice. Inter je poveo, ali je nakon isključenja Ćire Blaževića Zagreb golovima Abdurahimija i Zadranina Ante Mitrovića došao do vrijedne pobjede. Zagreb je sada na 10. mjestu sa 22 boda, a Inter ima dva boda manje. U nedjeljnom dvoboju Istra 1961 i Rijeka su u Puli podijelili bodove. Dva jedanaesterca su realizirana, po jedan na svakoj strani, i to je bilo to. Rijeka je na 5. mjestu sa 34 boda, a Istra na 8. s istim brojem bodova kao i Zadar, 23. Ali, s boljom gol razlikom.
Novi, treći krug natjecanja donosi nam interesantne dvoboje već u prvom kolu. Nama je svakako najzanimljiviji onaj u Maksimiru. Ždrijeb je ponovno spojio Zadar i Lokomotivu, samo sa zamijenjenim domaćinstvima. Momčad Ferde Milina je pokazala da može i zna igrati s “lokosima”. Čini se da agresivnost Zadrana nikako ne odgovara momčadi Tomislava Ivkovića. Bilo bi idealno treći krug otvoriti pozitivnim rezultatom na Maksimiru. Realno, Zadar je za to i sposoban.
U 23. kolu lider Dinamo će ugostiti Osijek. Nerijetko je Stanko Mršić znao namučiti “modre”, nadajmo se da će mu to poći za rukom i ovoga puta. Realno, Dinamo je ipak veliki favorit. Hajduk će na Poljudu ugostiti Istru 1961 koja je, također znala biti “kamen spoticanja” za bile. U interesu je Zadra da se Puljani kućama vrate bez plijena, zato na Stanovima navijaju za Hajduk. Split će u Parku mladeži ugostiti Ćirine “pjesnike”. Nadajmo se da će “crveni” i dalje ganjati Europu i Zagreb ostaviti bez bodova. Slaven Belupo će u Koprivnici dočekati Cibaliju i pokušati se iskupiti za poraz na Maksimiru. I Rijeka ima imperativ pobjede nad Interom u sljedećem kolu. Nadajmo se da će svi domaćini biti uspješni. Naravno, osim onoga u Maksimiru.