Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Porezna uprava blokirala račun benkovačkim vatrogascima

Autor: Siniša Klarica

05.03.2013. 23:00
Porezna uprava blokirala račun benkovačkim vatrogascima

Foto: Marin GOSPIĆ



Nakon višegodišnjih neplaćanja obveza i doprinosa, porezna uprava blokirala je račun JVP Benkovac, a vatrogasci i pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija za to prozivaju gradsku vlast


Benkovački vatrogasci održali su jučer prosvjed ispred gradske vijećnice. Razlog je neisplata plaće za siječanj. Naime, nakon višegodišnjih neplaćanja obveza i doprinosa, porezna uprava blokirala je račun JVP Benkovac, a vatrogasci i pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija za to prozivaju gradsku vlast. Po Uraniji riječ je o 400.000 kn dugovanja.
– Iz ureda gradonačelnika i zapovjednika JVP Benkovac nije vidljivo tko je odgovoran za neisplatu obveza prema državi. Od Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Ministarstva finacija tražimo hitnu deblokadu računa. Vatrogasci koji danas prosvjeduju, obavljaju posao od državnog značaja. Neisplata plaća i blokada računa dovodi u pitanje i operativnu spremnost. Tražimo od Grada Benkovca, koji je osnivač JVP-a i koji je po statutu odgovoran za njeno financiranje, da uplati plaću i doprinose, rekao je Vedran Uranija.
Mijat Ivić, inače član Upravnog vijeća JVP Benkovac rekao je da je benkovački gradonačelnik tražio smanjenje plaća za 20%, ali vatrogasci na to nisu pristali. Navodno, ta bi razlika trebala osigurati otplatu kredita, čime bi se otplatio dug prema državi, ali Ivić ukazuje da je Grad Benkovac, a ne vatrogasci, taj koji po statutu mora brinuti o financiranju JVP Benkovac.
Na drugu stranu, zapovjednik JVP Benkovac Ante Buljat je samo dodao da će o svemu što se dogodilo, svjedočiti institucije države kako bi se trakavica riješila, a vatrogasci dobili svoje plaće.