17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Događaji
RSS feed
Današnji broj
Događaji
Povratak
Kalmeta: Odlazim kao pobjednik!
Piše: Suzana Bandić
Foto: Marin GOSPIĆ

Neću se opet kandidirati za gradonačelnika Zadra. To je moja odluka! Već sam obavijestio premijera, odnosno stranačkog predsjednika Andreja Plenkovića, i s njim o tome razgovarao. Na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora stranke to ću obznaniti i ostalima, rekao je gradonačelnik Božidar Kalmeta uoči sinoćnje sjednice GO HDZ-a na kojoj je kao kandidat za gradonačelnika Zadra jednoglasno izabran dr.med. Branko Dukić, voditelj Odjela ginekologije u OB Zadar, predsjednik Lige protiv raka i dugogodišnji gradski vijećnik.

Odlazak s visokih i važnih funkcija koje je posljednjih dva i pol desetljeća obnašao, Kalmeta je obrazložio pravnom situacijom u kojoj se našao zbog dviju podignutih optužnica.

- Želim onemogućiti sve one koji su jedva čekali da tu pravnu situaciju u kojoj sam se našao iskoristite u kampanji za lokalne izbore. SDP i njima slični bi na taj način odvlačili pozornost od nedostatka programa, vizije i nesposobnosti. To neću dozvoliti i zato sam donio ovakvu odluku. Presumpcija nevinosti je ustavna kategorija, a u situaciji poput moje sutra se može bilo tko naći. No, SDP ima dvostruka mjerila. Sjećamo se svi kako su prije četiri godine Vlahušića s pravomoćnom sudskom presudom podržavali u kandidaturi za gradonačelnika Dubrovnika. Tada je i pobijedio i to im je bilo u redu, rekao je Kalmeta i dodao kako u njegovu slučaju politički oponenti koriste druge kriterije - proglašavaju ga unaprijed krivim i blate jer ga drugačije ne mogu pobijediti.

- Odlazim kao pobjednik. Na svim izborima, bilo za gradonačelnika, bilo za Sabor, nitko me nikada nije pobijedio. Ponosan sam na sve što smo ja i moje stranačke kolege u ovih nešto više od dva desetljeća napravili. Kao gradonačelnik i kao ministar, uvijek sam služio mojim Zadranima i ovom kraju, beskompromisno se borio za njihove interese pa čak i onda kad se trebalo suprostaviti i HDZ-ovoj vladi kao što je bio slučaj kad nismo dozvolili gradnju termoelektrane na ugljen, istaknuo je Kalmeta

- Najlakše je kritizirati, biti destruktivan, blatiti, a vrlo teško graditi i nešto napraviti. Znam da ćemo i ovako, bez mene, s političkim partnerima pobijediti. Nije većina građana u posljednjih 26 godina griješila, pa neće ni u budućnosti, kaže gradonačelnik Zadra koji je prvi put kormilo grada preuzeo za prvog mandata dr. Franje Tuđmana.

Stoga mnogi kažu kako odlazi i posljednji Mohikanac iz redova HDZ-a. A odlazi, kako sam kaže, u mirovinu. Sudski procesi ga čekaju i kroz njih mora proći. No, odlučno ističe kako vjeruje hrvatskom pravosuđu i zna kako će na koncu sve završiti dobro jer je nevin.

- Htio bih zahvaliti svim građanima grada Zadra i Županije na potpori koju sam sve ove godine imao, kao i svojoj stranci koja me kandidirala toliko puta. Isto tako, želim zahvaliti i novinarima od kojih su neki tu sve ove godine, što su radili na tome da se naš grad promovira i ide naprijed, što su konstruktivnim kritikama tjerali sve nas, da radimo još bolje, kazao je na kraju razgovora za Zadarski list Božidar Kalmeta.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr