Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ninu diploma Svjetske zdravstvene organizacije

Autor: Branko Božić

05.04.2010. 22:00
Ninu diploma Svjetske zdravstvene organizacije


Diploma Svjetske zdravstvene organizacije dodijeljena je Gradu Ninu za pomoć pri organizaciji biciklijade, koja se svake godine održava zajedno s institucijama Zadarske županije, a u povodu Svjetskog dana zdravlja pod nazivom “Od Branimira do Branimira”. Navedenu biciklijadu grad Nin je prijavio za kampanju Svjetske zdravstvene organizacije pod imenom “1000 gradova, 1000 života”, čime je ušao u dio svjetske mreže gradova koji i službeno sudjeluju u organizaciji sportskih aktivnosti u povodu Svjetskog dana zdravlja.
Trenutačno je osam gradova u Hrvatskoj i 574 grada diljem svijeta dio ove hvalevrijedne kampanje Svjetske zdravstvene organizacije.
Inače, ovogodišnja druga po redu biciklijada “Od Branimira do Branimira”, koja se vozi na relaciji Zadar-Nin-Zadar održat će se u subotu, 10. travnja. Start utrke bit će u 10 sati na Branimirovoj obali u Zadru, dok se biciklisti na istoimenoj obali u Ninu očekuju oko 11.30 sati. Tim povodom u Ninu će se upriličiti prigodni kulturno-zabavni program u kojem će uz ostale nastupiti freestayler iz udruge Macakalin. Bit će organizirana i razna natjecanja za djecu pod imenom “Tko će sporije”, a u bogatoj lutriji najsretniji sudionik dobit će vrijedan bicikl.
Pored glavnih organizatora, Zadarske županije i Grada Nina, svoj će obol svim spomenutim događanjima pružiti Zavod za javno zdravstvo Zadar, PU zadarska, BK Zadar te bike shop Calimero, uz sponzorstvo Svetog Roka. Čitavo događanje će popratiti mediji, kao i naš Zadarski list.