Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Božidar Petani pobijedio u Nišu

05.04.2011. 22:00
Božidar Petani pobijedio u Nišu


Nakon izvrsnih rezultata na nedavnom Otvorenom prvenstvu Srbije zadarski apneist Božidar Petani ponovno je na 1st Naissub freediving cupu u Nišu održanom ovog vikenda potvrdio svoje mjesto među najboljim roniocima u regiji, osvojivši prvo mjesto u ukupnom poretku.
Do prvog mjesta Petani je došao zbrojem rezultata disciplina Apnea static te Dinamika s perajom. U disciplini Apnea static (držanje daha u mirovanju) Petani je zauzeo drugo mjesto s vremenom zadržavanja daha od 6 minuta i 46 sekundi. Odličan rezultat iz prve discipline ponovio je i u dinamici s perajom preronivši 167 metara u jednom dahu.
Mladom zadarskom klubu za ronjenje na dah 2dive, čiji je Petani i član, ovo je još jedan u nizu poticaja da i dalje nastave raditi na pronalaženju dodatnih sredstva za svoje natjecatelje, budući da su uz Petanija na natjecanju trebala nastupiti još dva ronioca kluba “2dive” no zbog nedostatka sredstava njihov put u Niš na kraju nije bio moguć.
Ipak, iz kluba se nadaju da će podrška sponzora za njihove natjecatelje ipak pristići, pa u skoroj budućnosti ne bi trebale izostati i ekipne medalje.