Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Došli u Rim, nisu vidjeli Papu

05.04.2011. 22:00
Došli u Rim, nisu vidjeli Papu


Prije dolaska na Final four rekao sam da bi neosvajanje medalje bilo popriličan neuspjeh. Iskreno, sad sam malo promijenio mišljenje – kaže Mijolović
Kuglači Zadra ovog vikenda nastupili su na Final fouru Europske lige. Iako su očekivali medalju pa i nastup u finalu, Zadrani se u njemačkom Bad Langensalzau osvojili ono najgore, četvrto mjesto.
– Prije dolaska na Final four rekao sam da bi neosvajanje medalje bilo popriličan neuspjeh. Iskreno, sad sam malo promijenio mišljenje jer ipak nismo imali prave uvjete za dobar rezultat – kazao je trener Zadra Šime Mijolović.
Njegova momčad je u polufinalu deklasirana od slovačke Podbrezove sa 7:1, a Zadrani niti u jednom trenutku nisu došli do prilike za iznenađenje.
– Nisu nam odgovarale staze, nismo se privikli na njih. Jednostavno to nisu uvjeti na kakve smo navikli. Sad se moramo potruditi doći do bronce – kazao je nakon polufinalne utakmice direktor Zadra Ivan Lulić. Ipak, njegovi igrači niti u dvoboju za treće mjesto nisu bili na razini. Ovaj put ih je sa 6:2 svladao mađarski Szeged. Jednostavno se nismo privikli na ove staze – zaključio je Lulić.
A što je to toliko zasmetalo zadarskim kuglačima u Bad Langensalzau objasnio je Mijolović.
– Cijela kuglana kao takva nije nam odgovarala. Mi nismo nikada igrali u takvim uvjetima. Kao da jednog tenisača koji cijelu godinu trenira na zemlji pošaljete na travu. Ovdje je podloga bila drukčija. Bila je žuta. Izgledala je kao običan parket. Sve je bilo potpuno drukčije od onog na što smo navikli. Tijekom cijelog turnira nismo se uspjeli priviknuti na takve uvjete. Najbolji dokaz tome je da smo i jedan i drugi dan praktično rušili isti broj drva. Jako mali.
No i vašim suparnicima su uvjeti bili isti?
– Slažem se, ali i Mađari i Nijemci su već vježbali na takvim stazama, a igrači slovačke Podbrezove stigli su u Bad Langensalzau čak tjedan dana prije. Te momčadi su bile adaptirane na takve uvjete, mi nismo.
Ostaje znači žal nakon Final foura?
– Da, jer znamo da nismo pružili sve možemo. A to je zaista velika šteta pošto je ovo bio vrhunac sezone.
Euroliga 2010./11.? Uspjeh ili neuspjeh?
– Svakako uspjeh. Nakon tri godine uspjeli smo doći ponovo do završnice. Prije toga smo izbacili njemačku Victoriju Bamberg, sastav koji nas je izluđivao posljednje dvije sezone. Nikako ovo nije neuspjeh. Samo ponavljam, nismo došli do prilike da pružimo sve od sebe u završnici. Jer uvjeren sam, da smo imali “normalne uvjete”, osvojili bismo jednu od medalja.
Do kraja sezone ostala su dva kola domaćeg prvenstva u kojemu ste već osigurali titulu prvaka.
– U subotu ćemo dočekati Konikom Osijek, a nakon toga još idemo u goste Zanatliji i to je onda kraj sezone. Važna nam je ova utakmica s Konikomom, pošto nam je ona svojevrsni oproštaj od naših vjernih navijača i sigurno da ćemo u tu utakmicu ući maksimalno motivirani. Nastupit ćemo kompletni i idemo po pobjedu – zaključio je Mijolović.