Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Veliki košarkaši s malim Dikljancima

05.04.2011. 22:00
Veliki košarkaši s malim Dikljancima


Mjesni odbor je htio ispuniti želju svojim najmlađim mještanima. Nadamo se da će drugi zadarski klubovi slijediti ovaj primjer i približiti sport djeci, kako bi i ona sama poželjela zdravo ispuniti svoje slobodno vrijeme, rekao je Grancarić
Na inicijativu Mjesnog odbora Diklo jutros su košarkaši KK Zadra Jakov Vladović, Marko Car i Brandon Brown posjetili učenike Područne osnovne škole Šimuna Kožičića Benje u Diklu.
Učenici su se nekoliko dana pripremali za dolazak njihovih junaka, ali malo ih je uhvatila trema pa nisu imali puno pitanja za košarkaše. Jedino su ih pitali koliko imaju godina, nad čim se Brown dobro zamislio dok nije odgovorio – Dvadeset i devet. No za sreću i uzbuđenje djece dovoljno je bilo što su košarkaši došli, podijelili im autograme i knjige Drage Marića “Od Ravnica do Višnjika – Povijest zadarske košarke”. I što su se na kraju za trajnu uspomenu mališani fotografirali sa svojim novim visokim prijateljima i to ispod koša u školskom dvorištu.
Četvrtašice Iva, Petra i Mara su rekle da im je košarka najdraži sport, da s očevima idu na gotovo svaku utakmicu, a kao vjerne navijačice KK Zadra oduševila ih je knjiga o zadarskoj košarci, i to još s potpisom igrača.
Kako je rekao Božidar Grancarić, predsjednik Mjesnog odbora Diklo, djeca su izrazila želju da ih posjete prvotimci KK Zadra i oni su se rado odazvali.
– Mjesni odbor je htio ispuniti želju svojim najmlađim mještanima. Nadamo se da će drugi zadarski klubovi slijediti ovaj primjer i približiti sport djeci, kako bi i ona sama poželjela zdravo ispuniti svoje slobodno vrijeme, rekao je Grancarić.
Zadrov šuter Marko Car rekao je da mu je drago kad ga djeca prepoznaju.
– Sretan sam što naš posjet djeci pričinjava toliko zadovoljstvo i nije mi se nikad teško odazvati na ovakva druženja. Mislim da bi toga trebalo biti i više, a to je na ljudima u klubu i oko kluba da populariziraju košarku među djecom, rekao je Car, dodavši da mu je drago da on i njegovi suigrači mogu poslužiti kao pozitivan primjer djeci.