Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Svjetlo obasjalo srca Zadrana

05.04.2012. 22:00
Svjetlo obasjalo srca Zadrana


Akcija Novog radija nas posebno veseli u godini kad su ministarstva ukinula natječaje za projekte preko kojih se financiramo. Akcija nam je višestruko pomogla, rekla je Filipi


Uskrsna akcija Novog radija za udrugu Svjetlo danas je na Narodnom trgu okupila brojne Zadrane velikog srca. Ispred Gradske lože, šarenilo čestitki, pisanica, zečića i cvjetnih košara privlačilo je  pozornost sa štanda Novog radija, a prodaja bi posebno procvala kad bi prolaznici shvatili da se skuplja za Udrugu za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Svjetlo, čiji su članovi također sudjelovali u izradi i prodaji uskrsnih simbola.
Došli su s tajnicom Udruge Lepom Filipi i predsjednicom Irenom Palčić.
– Akcija Novog radija nas posebno veseli u godini kad su ministarstva ukinula natječaje za projekte preko kojih se financiramo. Akcija nam je višestruko pomogla jer su za nas čuli i javili nam se neki poduzetnici koji u svom poslovanju imaju obvezu pomoći zajednici, rekla je Filipi i zahvalila svima koji su izrađivali uskrsne rukotvorine za humanitarnu prodaju.
A mnogi su pomogli u organizaciji akcije: Područna škola Diklo Osnovne škole Šimuna Kožičića Benje, OŠ Poličnik, OŠ Petar Preradović, djeca i tete iz DV Vrška vila, članovi KUD-a Sv. Lovre, rukovodstvo Općine Vrsi, DV Petar Pan, DV Grigor Vitez, slobodni umjetnik Albert Špar te brojni slušatelji Novog radija.
Akciju su došle podržati i osobe iz zadarskog javnog života: župan Stipe Zrilić, dogradonačelnik Darko Kasap, gradski pročelnik Joso Nekić, pjevač Ićo Sikirić, Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja te brojni sportaši…
Na štandu su bili najvrjedniji djelatnici Novog radija i direktorica Anica Košta.
– Novi radio nekoliko godina zaredom organizira humanitarnu uskrsnu akciju. Prošlih godina smo pomagali Domu za odgoj djece i mladeži, Udruzi DEBRA, odnosno djeci leptirima i Udruzi za Down sindrom Zadar. Lani smo prikupili 8.000 kuna pa smo se i ove godine nadali dobrom prihodu, no prikupili smo oko 4.300 kuna, gotovo isto kao i prije dvije godine. Sutra se akcija nastavlja ispred Baumaxa pa se nadamo da će se iznos povećati, rekla je Košta.