Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Milinovom Zadru cilj prekinuti Istrin niz

Autor: Drago Bajković

05.04.2013. 22:00
Milinovom Zadru cilj prekinuti Istrin niz

Foto: Zvonko KUCELIN



Vrlo važno je da se držimo onoga što se dogovorimo u svlačionici. Zadar može pobjeđivati jedino na način da igra kao momčad. I ni na jedan drugi način – kazao je Ferdo Milin, trener Zadra


U 26. kolu Prve HNL Zadar će danas na Stanovima ugostiti Istru 1961. Ovaj dvoboj od velike je važnosti za momčad sa Stanova, koja trenutačno drži 9. mjesto na prvoligaškoj ljestvici. Za igrače Zadra osvajanje tri boda je imperativ, ali svima je jasno da će do toga biti izuzetno teško doći. Istra 1961 još uvijek nije doživjela poraz u proljetnom dijelu prvenstva, što svjedoči da su u odličnoj formi. U prošlom su kolu u Gradskom vrtu deklasirali Osijek, a dva kola prije toga na Poljudu Hajduka. U međuvremenu su s Dinamom na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrali neriješeno. Svjesni su toga i u stožeru prvoligaša sa Stanova. Ferdo Milin, trener Zadra biranim se riječima osvrnuo na svog današnjeg suparnika.
– Očekuje nas jako teška utakmica. Prema Istri 1961 osjećam veliki respekt. I prema njihovom treneru Igoru Pamiću – kazivao je jučer Ferdo Milin.
Među četiri
– Iskreno, smatram da Istra zaslužuje biti među prve četiri momčadi Lige. Iznenadilo me što su se u jesenskom dijelu prvenstva doveli u neugodnu situaciju, ali očito im je trebalo vremena za uigravanje. Igor Pamić je iskusan trener iza kojega je niz teških i velikih utakmica. Uopće me ne čudi da su eksplodirali ovoga proljeća i da iza sebe imaju veliki niz utakmica u kojima nisu doživjeli poraz.
Pomalo zastrašuje način na koji je Istra u prošlom kolu u Gradskom vrtu pobijedila Osijek.
– Već sam rekao, to je momčad koja zaslužuje veliki respekt. Uopće me ne čudi da su tako uvjerljivo slavili u Osijeku, ili činjenica da su prije toga pobijedili Hajduka na Poljudu i s Dinamom u Puli odigrali neriješeno, međutim, straha nema. Svjesni smo da nas u subotu očekuje teška borba, ali spremni smo za nju.
Zadar i Istra 1961 su ove sezone dvaput odigrali po 1:1.
– Smatram da nas danas očekuje jedna posve druga i drugačija utakmica. Ne bih se vraćao na te utakmice u Zadru i Puli jer one nemaju neko posebno značenje u odnosu na ovu utakmicu. Susreli smo se s njima i tijekom priprema u Novigradu kada su nas pobijedili 5:0. Ali, u prvom poluvremenu dok su igrale prve momčadi bilo je 0:0.
Koga biste posebno istaknuli u redovima Puljana i od kuda prijeti najveća opasnost?
Srljanje strogo zabranjeno
– Prije svega Igora Pamića, koji je njihov veliki pokretač i trener s velikim znanjem. Od igrača bih istaknuo Rocu, Bačelića-Grgića i Križmana, ali s naglaskom da prije svega kao kolektiv djeluju zastrašujuće. Istru sačinjava skup iskusnih igrača koji odlično funkcioniraju u toj sredini. Uostalom to se vidi i po rezultatima.
Kako Zadar može do troboda u današnjem dvoboju s Puljanima?
– Prije svega strpljivošću. Srljanje je strogo zabranjeno. Ne pada nam na pamet navaliti prvih 20 minuta i ispuhati se te na takav način dati Istri 1961 priliku da nas pobijede na našim Stanovima. Trebamo biti agresivni od prve minute, uvijek blizu njihovim igračima. Vrlo važno je da se držimo onoga što se dogovorimo u svlačionici. Zadar može pobjeđivati jedino na način da igra kao momčad. I ni na jedan drugi način. Pojedinačno ne značimo ništa i nikome se ne možemo suprotstaviti. O koncentraciji koja mora biti na najvišem mogućem stupnju svih 90 minuta ne treba ni govoriti.
Milin je iskoristio ovaj trenutak i pozvao Zadrane da u što većem broju dođu pomoći svom Zadru.
– Oduševio me način na koji su Zadrani došli podržati Košarkaški klub Zadar u najvažnijem trenutku. Smatram da je to bilo vrlo važno u borbi za ostanak u ABA ligi. Taj trenutak događa se i nama. Ovo je vrlo važna utakmica jer nakon nje slijede dva teška gostovanja. U slučaju pobjede bili bismo puno bliže našem cilju, očuvanju prvoligaškog statusa. Istru 1961 moramo danas pobijediti, a uz podršku s tribina to bi bilo puno lakše učiniti – kazao je na kraju razgovora Ferdo Milin.
Vjerojatni sastav: Gluić, Sarić, Jerbić, Prahić, Ljubović, Banović, Heister, Begonja, Gržan, Mršić, Perica.