Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Perica dvaput i Ivančić zabili za zlatni trobod

Autor: Drago Bajković

05.04.2013. 22:00
Perica dvaput i Ivančić zabili za zlatni trobod

Foto: Zvonko KUCELIN



U 26. kolu Prve HNL Zadar je na Stanovima u neizvjesnoj utakmici punoj preokreta pobijedio Istru 1961. Gledatelji koji su ovo subotnje poslijepodne proveli na tribinama Stanova vidjeli su odličnu utakmicu punoj lijepih pozeza i pogodaka. Gosti su na poluvremenu imali minimalno vodstvo, ali se u nastavku ukazao fantastični Stipe Perica koji je s dva gola i jednom asistencijom bio veliki junak ove Zadrove pobjede.
U 5. minuti velika prigoda za goste iz Pule. Sušić je prošao po desnoj strani, centrirao u šesnaesterac Zadrana gdje je najviši u skoku, pored neopreznog Jerbića, bio Roce. Srećom po domaće, lopta je prohujala tik uz desnu vratinicu Gluićevih vratiju. Igrala se 16. minuta kada su gosti opet priprijetili. Neoprezan je bio Banović, izgubivši loptu na sredini terena, Roce se sjurio prema vratima Zadra i da Gluić nije odlično intervenirao, Istra 1961 bi povela. Minutu kasnije Zadar uzvraća. Pogriješio je Milić, a Gržan je najprije varkom prevario svog čuvara, a onda pucao. Lopta je prohujala malo iznad grede Prskalova gola.
U 23. minuti gosti iz Pule došli su u vodstvo. Obšivač je fantastičnom okomitom loptom u šesnaestercu Zadra pronašao Rocu, Gluić leti u prazno,  Istrin igrač pogađa mrežu Zadrana – 0:1. U 33. minti Prahić je oduzeo jednu loptu na sredini terena i uposlio Begonju, koji s 25 metara odapinje nebu pod oblake.
U 46. minuti Vasilj je tukao iz slobodnog udarca s oko 30 metara, Prskalo je siguran. U 50. minuti Zadar je napokon izjednačio i to nakon velike pogreške gostujuće obrane. Lopta je već bila u njihovom posjedu, Buducin i vratar Prskalo su se pogledavali tko će je uzeti. Umiješao se Luka Begonja, iskoprcao loptu, namjestio je Perici, koji je poslao u mrežu iza nemoćnog Prskala – 1:1. Zadar je krenuo puno odlučnije u drugom poluvremenu i to je vrlo brzo donijelo rezultate.
Deset minuta nakon izjednačnja Zadrani su poveli. Perica se dokopao lopte na 18 metara od gola gostiju, okrenuo i neobranjivo pogodio lijevi kut gostujućih vratiju – 2:1. Međutim, nije Zadar dugo bio u vodstvu. Gosti iz Pule izjednačili su u 64. minuti. Asistent za gol Puljana bio je Hadžić. Okomitom loptom pronašao je Milića, koji do lopte stiže prije Gluića i ispod njega loptu šalje u mrežu Zadrana – 2:2. Igrala se 71. minuta kada je Zadar bio u velikoj prilici ponovno doći u vodstvo. Begonja je odlično uposlio Ivančića koji izlazi sam ispred Prskala, ali puca malo udesno i ne uspijeva pogoditi mrežu gostiju.
Igrala se 75. minuta kada su Zadrani ponovno došli u vodstvo. Perica je primio loptu na lijevoj strani, malo razmišljao hoće li se sam sjuriti u šesnaesterac ili ne, a onda krajičkom oka na drugoj vratnici primijetio utrčalog Ivančića. Loptu, koju je uputio u šesnaesterac, unatoč pokušajima, nitko nije uspio uhvatiti, osim Ivančića koji se naklonio i poslao Prskala da je vadi iz svoje mreže – 3:2. U 80. minuti najstroža kazna za goste. U kaznenom prostoru Zadra Milića ruši Sarić,  sudac Pejin pokazuje na „kreč”. Loptu je na bijelu točku stavio Bačelić-Grgić, gađao lijevu stranu, ali se Gluić ispružio koliko je dug i širok i fantastičnom obranom spriječio izjednačenje.
ZADAR 3


ISTRA 1961 2
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: Sudac:Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Pomoćnici: Tomislav Petrović (Valpovo) i Goran Pataki (Đakovo). Strijelci: 1:0 Roce (23′), 1:1 Perica (50′), 2:1 Perica (60′), 2:2 Milić (64′), 3:2 Ivančić (75′)Žuti kartoni: Sarić, Surać, Vasilj, Banović (Zadar)Crveni:
ZADAR: Gluić 7, Jerbić 6,5, Prahić 6,5, Ljubović 6,5, Sarić 6,5, Banović 6,5, Heister  6,5(od 46. Vasilj 6,5), Begonja 6,5, Gržan 6,5 (od 70. Ivančić 7), Mršić 6,5(od 46. Surać 6,5), Perica 8. Trener: Ferdo Milin
ISTRA 1961: Prskalo 5,5, Čagalj 5,5(od 46. Bačelić-Grgić 5,5), Milić 6,5, Sušić 6, Budicin 6, Obšivač 6,5, Chung 5,5, Aganović 5,5(od 56. Hadžić 6), Blagojević 5,5, Roce  6,5(od 66. Prelčec 5,5), Križman 6. Trener: Igor Pamić.