Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Diplome za 120 dječaka kojima je san zaigrati u Realovom dresu (GALERIJA)

05.04.2016. 22:00
Diplome za 120 dječaka kojima je san zaigrati u Realovom dresu (GALERIJA)


Spektakularnim programom na Gradskom stadionu Kazimir i Silvio u Biogradu na Moru je završen petodnevni kamp Real Madrida, prvi uopće u Hrvatskoj.
Uz visoko podignute zlatne štapove Biogradskih mažoretkinja svečano su podijeljene diplome i prigodni darovi za 120 dječaka, onih koji sanjaju da jednog dana obuku Realov bijeli dres i zaigraju na Santiago Bernabeuu.
Besplatna promidžba
Biogradski gradonačelnik Ivan Knez pozvao je roditelje mladih nogometnih talenata iz udaljenih mjesta i inozemstva da opet posjete Biograd.
– Real Madrid je prvi put u povijesti došao u Hrvatsku i to u Biograd. Bolju besplatnu turističku promidžbu ni u snu nismo mogli ni sanjati, kaže Knez.
Dolazak madridskog Reala, makar na ovakav način, velika je stvar za Biograd i Zadarsku županiju.
– Veliko je ovo uzbuđenje svih nas u klubu i gradu. Osobno mi je najvažnije da su djeca zadovoljna, kaže Marin Uskok, predsjednik HNK Primorac.
Diplome mladim nogometašima su pored Kneza dijelili izbornik U-19 reprezentacije Ferdo Milin, bivši reprezentativac Elvis Brajković, saborski zastupnik Josip Bilaver, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za zdravstvo dr.sc. Tomislav Madžar i glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola.
– Real Madrid je u gradu u srcu Jadrana prezentirao nogometnu metodologiju za razvoj mladih igrača. Program kampa je bio usmjeren na napredak individualnog treninga u tehnici i taktici, rješavanju problema i donošenju odluka na terenu, ističe Zlatko Marić, vlasnik agencije Be Free Football, preko kojeg je sve i počelo.
Mladi nogometaš i njihovi roditelji najviše su zavoljeli redara Hrvata Rakića koji im je na usluzi bio 24 sata dnevno, kazala je voditeljica Branka Pelicarić, a pljesak nije prestajao nekoliko minuta.
Ostvarenje snova
Nogometni talenti su mogli uživati u sadržajnim treninzima i u jednom sasvim novom iskustvu. Njih su skupinama nazvanim “Ronaldo”, “Bale”, “Modrić”, “Kovačić”, “Ramos” i “Carvajal” na treninzima vodili španjolski treneri Jesus Manuel Pelucia, Miguel Miranda, Hector Vicente te Elvis Brajković i Rafaelo Šušić.
– Do petka ćemo objaviti spisak 30 mladih nogometaša, 15 od 8 do 12 godina i 15 mladih nogometaša 12 plus godina za sljedeći stupanj kampa, obznanio je Marić.
– Ovo je ostvarenje naših snova, za budućnost će odlučivati niz drugih detalja i sreća. Međutim, obući dres voljenog kluba i trenirati s trenerima Reala, pamtit će se do kraja života, uglas će 13-godišnji Roko Šarić s biograske Kose-Torova, te 14-godišnjaci, Marko Vulin iz Draga i Adriano Valčić iz Zadra.
Osim iz Hrvatske sudionici kampa su bili iz BiH, Slovenije i Crne Gore.
– U Biograd sam došao s roditeljima i starijom sestrom. Treniram u Elektronu u Podgorici i prate me skauti Partizana, ali ja bih najradije u Real, kao nekad Mijatović i Šuker ili danas Modrić, sasvim ozbiljno će 8-godišnji Andrija Petričević iz Podgorice.