Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

“Neću odavde izaći ni mrtva”

05.04.2016. 22:00
“Neću odavde  izaći ni mrtva”


– Živjela sam u izvanbračnoj zajednici sa Zupčićem od 13. studenog 2004. do 13. studenog 2013. godine, kada je on promijenio bravu na vratima kuće i ja više u nju nisam mogla ući. Nakon toga sam živjela kod prijatelja, ali sam ga i tužila te sam 9. ožujka 2015. ponovno ušla u kuću, kazala je Jelena Jandrić
“Neću odavde izaći ni mrtva”, rekla je sudskom ovršitelju Jelena Jandrić nakon što je prema rješenju Općinskog suda u Zadru jučer  ujutro trebala biti obavljena deložacija iz kuće na adresi Josipa Relje Vladovića 7 u zadarskim Arbanasima.
Izvanbračna zajednica
Uz sudskog ovršitelja ispred ulaza u kuću našao se i Rino Zupčić, prema čijoj je tužbi za ovrhom doneseno sudsko rješenje.
– Kupio sam kuću prije 5-6 godina na kredit za 50 tisuća eura, a njoj  sam dao da živi u njoj (Jeleni Jandrić op.a). U međuvremenu sam  odlučio prodati kuću, ali ona se ne želi iz nje iseliti. Prije mjesec dana  sam dobio rješenje o vraćanju kuće u posjed, rekao je Zupčić.
Ova priča ima i zanimljivi dodatak jer prema riječima Jelene Jandrić,  koja je godinama radila kod majke tužitelja kao cvjećarica ona je navodno živjela u izvanbračnoj zajednici sa Zupčićem.
– Živjela sam u izvanbračnoj zajednici sa Zupčićem od 13. studenog  2004. do 13. studenog 2013. godine, kada je on promijenio bravu na vratima kuće i ja više u nju nisam mogla ući. Nakon toga sam živjela kod  prijatelja, ali sam ga i tužila te 9. ožujka 2015. godine ponovno ušla u  kuću. Naime, 11. srpnja 2014. godine Općinski sud u Zadru je donio  rješenje o vraćanju u posjed, a nakon moje tužbe, te sam se ja ponovno  vratila u kuću, kazala je Jandrić.
Stanovnica Zadra 10-ak godina
Uz nju je na ovoj adresi živio i njen sin sa svojom suprugom, a kako je  dok se nalazila izvan kuće isključena struja od kad se u nju vratila žive uz  svjetlost svijeća jer Zupčić navodno nije plaćao račune HEP-u.
– Dok smo živjeli u zajednici ja sam zarađivala i plaćala rate kredita. Uz  to mogu kazati kako rješenje o deložaciji nisam dobila jer je presuda donesena bez mene, a nisam dobila niti sudski poziv. Kako sam ranije živjela kod prijatelja, bila sam i prijavljena na drugoj adresi, ali poziv nisam  dobila kao ni na ovu adresu gdje ponovno živim. U međuvremenu sam  za 19. travnja dobila poziv za ponavljanje postupka, odnosno “stambeno  iseljenje” iz kuće. Moja odvjetnica je tražila odgodu, ali je postupak još  uvijek u tijeku, tvrdi Jandrić.
Kako nam je kazala, u Zadar se prije 10-ak godina doselila sa sinom s  Krka gdje je ranije živjela, te je odmah počela raditi kao cvjećarica, ali  trenutno nema redovitih prihoda dok joj sin povremeno radi. Pokazala  nam je oglas o prodaji ove kuće, koji se nalazi na stranicama internet  oglasnika. Na kraju dodaje kako je svojim novcem financirala dogradnju  kuće, odnosno prenamjenu nekadašnje konobe u garsonijeru u kojoj  živi njen sin sa suprugom, te smatra da ima pravo na dio kuće u koji je  ulagala svoje novce.