Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Umjetnička škola – mamac za osmaše

05.04.2016. 22:00
Umjetnička škola  – mamac za  osmaše


Škola primijenjene umjetnosti i dizajna organizirala je “Moju kreativnu školu” koja se održava od 4. do 8. travnja 2016. u Gradskoj  loži.
U okviru događanja škola će se predstaviti nizom radionica, predavanja, pričaonica, te će predstaviti monografiju u povodu 10 godina rada.
Ravnateljica Marjana Bakmaz navodi kako svake godine u travnju i  svibnju organiziraju različite aktivnosti kojima školu predstavljaju javnosti. Na ovaj način nastoje zainteresirati osnovnoškolce za upis u jedinu umjetničku školu u županiji.
– Radovima postavljenim na izložbi željeli smo prikazati sve naše odjele, kazala je Bakmaz, dodavši kako su ovim događanjem dodatno obogatili predstavljanje škole osmašima. Ranije su se predstavljali po školama,  što i sada čine, no ovim su događajem osmislili predstavljanje škole kroz  niz radionica, pričaonica, izložbama, na jedan cjelovit način, kazala je  Bakmaz.
Na jučerašnjoj radionici 20-ak učenika trećih razreda vještima su se  pokazali u dizajniranju odjeće, izradi nakita i pernica.
Bojana Vukojević, profesorica likovne kulture u Školi za primijenjenu  umjetnost i dizajn i koordinatorica događanja, najavila je i ostale radionice na kojima će sudjelovati učenici od prvih do četvrtih razreda njihove škole.
– Imamo radionicu aranžersko-scenskog dizajna na kojoj će učenici  izrađivati mozaik u staklu i oblikovat će žicu. Tu je i radionica slikarskog  dizajna, izrada malih sličica bojom, odnosno tehnikom otiskivanja.  Predstavit će se fotografski i grafički dizajn, i to digitalnim ilustracijama,  fotografskim portretima, nabrojila je Vukojević.
U Loži je tako prezentiran čitav skup radova svih učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn u cilju što većeg interesa javnosti, a posebno osmaša koji će uskoro morati odabrati koju srednju školu žele  pohađati.
Ravnateljica Bakmaz i profesorica Vukojević pozvale su sve zainteresirane da posjete izložbu, a kako smo se i sami uvjerili vrijedi prošetati do  Lože i vidjeti izrazito kreativnu izložbu učeničkih radova.
– Svake godine bilježimo sve veći interes za upis u našu školu. Prema  radinicama koje organiziramo po školama, a koje su jako posjećene  možemo zaključiti kako umjetnost kao izričaj postaje sve popularnija,  zaključila je Vukojević.