Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Akcija mladih i Most idu zajedno

05.04.2017. 22:00
Akcija mladih i Most idu zajedno


Most i Akcija mladih i nezavisnih Zadar na lokalne izbore u Zadarskoj županiji izlaze zajedno. Čelnici stranaka dogovorili su koaliciju, a u tijeku su pregovori za liste s kojima će u svibnju pred birače.
– Pregovori su u završnoj fazi. Za svega nekoliko dana bit će poznato sve, potvrdio nam je Marko Pupić Bakrač, nezavisni kandidat za župana Zadarske županije na listi Akcije mladih i aktualni gradski vijećnik. Pupić Bakrač nije želio otkrivati pojedinosti pregovora koji su još u tijeku, a s imenima kandidata nije želio izlaziti ni Mostov Nikola Grmoja, koji je izrazio zadovoljstvo postignutim koalicijskim sporazumom. 
– Iskoristit ćemo stečeno iskustvo na nacionalnoj i lokalnim sredinama s ‘faraonima’ i lokalnim ‘šerifima’. Već smo pokazali da imamo dovoljno snage i hrabrosti za provođenje nužnih promjena koje su za dobrobit naših građana. Akcija mladih u Zadarskoj županiji pokazala se kao borac za iste ciljeve. Stoga vjerujemo da ćemo zajedno biti još snažniji i uspješniji. Spremni smo preuzeti obaveze i odgovornost, kaže Grmoja.
Dogovoru oko zajedničkog izlaska na izbore Akcije mladih i Mosta u Zadarskoj županiji prethodio je niz sastanaka u Metkoviću i Zadru. Ono oko čega su se odmah usuglasili, jest kandidatura Marjane Botić (AM) za gradonačelnicu. Dogovori oko ostalih kandidata na gradskoj i županijskoj listi pri samom su kraju, a obje liste, osim članova dviju stranaka, bit će sastavljene i od nezavisnih kandidata.
Koalicija Akcije mladih i Mosta u Zadarskoj županiji želi privući “tragače” za trećom opcijom, mlade ljude i one željne promjena.