Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gestin plesni festival

05.04.2017. 22:00
Gestin plesni festival


Plesna udruga Gesta djeluje u grada Zadru već punih 16 godina na području izvedbene i scenske umjetnosti. Iza nje je preko trideset dramsko-plesnih produkcija. Organizator je međunarodnog zadarskog plesnog festivala koji u svibnju u Zadar dovodi mnoštvo umjetničkih i plesnih škola, udruga i klubova, mladih plesnih umjetnika, njihovih mentora i koreografa.
Zadrani se pozivaju 29. travnja u 10 sati na Trg pet bunara na kojem će se predstaviti Gesta i širiti stav o plesu kao radosti, užitku, napredovanju, istraživanju, suradnji i pravu na različitost. Program će obuhvatiti plesne radove te će svi zajedno slaviti ples.
Svaki klub, plesna grupa, udruga, nastupa s tri plesne koreografije.
Program će voditi inače plesač i voditelj, sjajni Ante Dujić koji će svojim plesnim koracima započeti program. Svaki klub će dobiti svoju tablu i hostesu s natpisom svog kluba iza kojih će stajati. Program će biti koncipiran svaki ansambl po jednu koreografiju.
Na kraju programa svi će se zajedno slikati.
Nastupit će: Gesta, Zadarske mažoretkinje, plesna udruga Nimeta, plesna radionica Budi ples, Pole dance Vertikala&Collectiva, Drama plus i Udruga u pokretu.