Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Lionsi i liječnici nogometom do novca za potrebite

05.04.2017. 22:00
Lionsi i liječnici nogometom do novca za potrebite


“Za ljepši Uskrs svima” naziv je humanitarne akcije koju su sinoć organizirali članovi Lions kluba Zadar. Oni su u Mocirama odigrali utakmicu malog nogometa u kojoj su sudjelovale dvije ekipe, članovi Lionsa i zadarski liječnici. Iako je rezultat najmanje bitan u humanitarnoj utakmici, liječnici su pred oko 200-tinjak gledatelja sa 4:1 pobijedili Lionse.
Umjesto ulaznica prikupljali su se dobrovoljni prilozi, koji će se iskoristiti za kupnju prehrambenih i ostalih potrepština za 19 socijalno najugroženijih obitelji na području grada Zadra. Hvalevrijednom akcijom zadarski Lionsi su, uz podršku sugrađana, još jednom pokazali kako imaju veliko srce, a zahvaljujući ovoj akciji potrebitima će uoči uskršnjih blagdana izmamiti osmjehe na lice.
– Lions klub ovakve humanitarne akcije organizira već 15 godina. Tradicionalno je već postalo da obiteljima, koje su socijalno ugrožene, uoči Uskrsa doniramo poklon pakete kako bi im uljepšali blagdane i kako bi ih oni mogli dostojanstveno proslaviti, rekao je Tonči Jerak, predsjednik Lions kluba Zadar.
Popis najugroženijih obitelji svake godine dobiju od Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra, a Jerak navodi kako je većinom riječ o obiteljima koji žive od socijalne pomoći, s jako malim primanjima, ili pak o samohranim roditeljima.
Akciji Lions kluba Zadar priključio se i gradonačelnik Božidar Kalmeta koji je obje ekipe bodrio s tribina, kao i dr. Branko Dukić koji je pljeskom popratio svaki pogodak.
Za ekipu Lionsa zaigrao je pročelnik Mario Pešut, kao i dr. Ivo Žuvela, a pojačanje je bio i bivši nogometaš Vedran Ješe. U ekipi liječnika sudjelovali su dr. Dražen Grgurović, dr. Zdenko Matas, dr. Tomislav Dominis…
Prikupljenim sredstvima s jučerašnje utakmice te uz donacije nekoliko tvrtki, poklon pakete će potrebitim obiteljima uručiti u srijedu, 12. travnja u 12 sati u prostorijama Kluba liječenih alkoholičara Zadar.