Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mišlovu i Kovačeviću SDP nudi mjesta dogradonačelnika

05.04.2017. 22:00
Mišlovu i Kovačeviću SDP nudi mjesta dogradonačelnika


Zadarski SDP medijima je poslao priopćenje kojim javnost izvješćuje kako na izbore za grad Zadar ovoga puta izlaze i s HSS-om i strankom Pametno. No, dodali su kako su “otvoreni za suradnju sa svima kojima je stalo do promjene u Zadru”. Očekuju još i dogovor s HNS-om i DSU-om.
Najintrigantnija novost ove koalicije je da SDP nudi dogradonačelničko mjesto dr. Damiru Mišlovu iz stranke Pametno. Poznati zadarski neurolog i na zadnjim se parlamentarnim izborima kandidirao na listi ove stranke, ali tada kao nezavisni kandidat. Sada se i učlanio u stranku te dobio atraktivnu ponudu SDP-a. Prema informacijama iz HNS-a, mjesto dogradonačelnika dobio je i njihov predsjednik zadarskog ogranka Kristijan Kovačević, što upućuje na zaključak da bi oporbeni SDP u Zadru na ove izbore mogao ići s dva dogradonačelnička kandidata koja nisu iz SDP-a. Naravno, to još nije gotova stvar.
Mišlov nam je potvrdio da mu je ponuđeno ovo mjesto, ali kaže kako razgovori još uvijek traju te se čeka definitivni dogovor.
– Na izbore za grad Zadar mislili smo izići samostalno, ali smo na kraju ušli u razgovore sa SDP-om. Istina je da mi je spomenuta kandidatura za dogradonačelnika Zadra, ali ništa još nije definirano. Smatramo da naša stranka ima najbolji program u Hrvatskoj, ali ima i ljude za taj program. Na kraju smo se ipak odlučili za koaliciju sa SDP-om – kaže Mišlov, a na pitanje smatra li da bi u Zadru uopće prešli izborni prag u slučaju samostalnog izlaska, priznaje kako je to teško prognozirati.
– I to iz razloga što druge stranke već desetljećima rade, a mi smo našu podružnicu u Zadru osnovali tek krajem prošle godine. Pripremili smo i svoj program za Zadar s temom pametnog grada, o čemu ćemo održati i neka predavanja – najavljuje Mišlov.
Čelnik zadarskog HNS-a, Kristijan Kovačević, pak ne želi govoriti o SDP-ovoj ponudi da bude kandidat njihove koalicije za dogradonačelnika. Kratko nam je samo izjavio:
– Pregovori još uvijek traju, situacija se malo zakomplicirala, tako da još ništa sigurno ne znamo.