Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na čelu Matice Zadrana dr. Damir Mišlov

05.04.2017. 22:00
Na čelu Matice Zadrana dr. Damir Mišlov


Poznati zadarski liječnik, umirovljeni neurolog i član Predsjedništva zadarskog Ogranka stranke Pametno – dr. Damir Mišlov preksinoć je na Izbornoj skupštini Matice Zadrana, većinom glasova postao njezin predsjednik.
Nakon što je dosadašnjoj predsjednici također, poznatoj Zadranki i višoj knjižničarki zaposlenoj u Znanstvenoj knjižnici Milenki Bukvić, istekao četverogodišnji mandat ona se odlučila ne kandidirati, a svoje su kandidature istaknuli – mlada privatna poduzetnica Tereza Vitali i Damir Mišlov. Od ukupno 90 članova Matice, na skupštini je bilo njih 32 koji su izabrali novo vodstvo.
U novi Upravni odbor izabran je dr. Damir Mišlov kao predsjednik, Tereza Vitali bit će tajnica, a u Upravnom odboru još će sjediti Mirna Petricioli, Elena Špralja Saldini, dr. Želimir Maštrović, Milenka Bukvić i Matea Gugić. U Nadzorni odbor izabrani su: Jadranka Longin, Ana Vukić te Velimir Friganović.
Novi predsjednik Matice Zadrana dr. Damir Mišlov rekao je za naš list da on ima svoju viziju kako bi Matica Zadrana trebala izgledati u budućnosti te da, unatoč obvezama koje još uvijek ima iako je u mirovini, ima i puno energije. Činjenicu da je postao predsjednik kao “stranački čovjek” nije želio – niti komentirati.
– Sada razgovaramo o Matici Zadrana koja je nestranačka Udruga i takva će i ostati. Politika s mojim angažmanom u Matici nema nikakve veze. Mi nažalost, živimo u društvu i državi u kojoj je jako teško biti apolitičan i u Matici Zadrana bavit ćemo se politikom onda kada se donose loše političke odluke na štetu ovoga grada i svih nas koji tu živimo. Inače, “nema politike u našu butigu” – odlučan je bio novi predsjednik dr. Damir Mišlov.
Najprije bi, istaknuo je – volio privući u Maticu što više mladih ljudi, povezati sve zadarske gradske četvrti da se uključe i budu aktivni kako bi zajedno mogli mijenjati stvari nabolje, održavati predavanja ne samo o povijesnim ličnostima i događajima bitnim za Zadar, već i ljudima koji su živuće legende ovoga grada. I na kraju, dr. Damir Mišlov je poručio kako su vrata Matice Zadrana širom otvorena svima- koji vole Zadar.