Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Saljski Mardešić kupili Francuzi

05.04.2017. 22:00
Saljski Mardešić kupili Francuzi


Najstarija hrvatska otočna tvornica za preradu ribe koja još uvijek radi, saljski Mardešić, dobila je novog vlasnika, čije se ime još uvijek ne otkriva.
Proces prodaje završio je krajem ožujka, a ime novog vlasnika trebalo bi biti poznato u svibnju kada će biti dovršen upis u sudski registar. Ono što je potvrđeno je da je dosadašnji vlasnik dugootočne tvornice za preradu ribe, Saljanin Ante Maras, tvornicu prodao francuskoj kompaniji koja se također bavi preradom ribe i s kojom Saljani već duže vrijeme surađuju. Potvrdila nam je to i aktualna direktorica Mardešića Marina Depolo koja, iako nije željela izlaziti u javnost s imenom novog vlasnika, kaže kako će posla biti i dalje te da proizvodnja ostaje na otoku.
– Svi ljudi ostaju, nitko neće ostati bez posla. I dalje je pri HZZ-u aktivan naš natječaj za desetak radnica koje će imati pokrivene troškove prijevoza i osiguran smještaj u apartmanima u okviru tvornice koje ćemo uskoro i preurediti. Stare i nove radnike čekaju bolji uvjeti rada, nešto veće plaće, a novi vlasnici uložit će novac i u modernizaciju pogona, izjavila je za Zadarski list Marina Depolo.
Saljski Mardešić prošle je godine proslavio 110. godina postojanja i rada, a tim povodom tvornicu je posjetila i predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović.