Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sporazumni raskid ugovora s Elvisom Brajkovićem

05.04.2017. 22:00
Sporazumni raskid ugovora s Elvisom Brajkovićem


Elvis Brajković više nije trener biogradskog Primorca, a momčad će po svemu sudeći do kraja sezone voditi direktor Leo Šarić. Kao što je poznato Elvis Brajković je momčad Primorca poveo u pripreme uoči proljetnog dijela sezone i zadržao se točno šest kola. Nažalost po Biograjce i njihovog trenera rezultati u drugom dijelu sezone nisu bili poput onih prošle jeseni. Osvojena su samo četiri boda i poprilično su zakomplicirali svoju situaciju u prvenstvu. Uz to i ambicije čelništva kluba na početku nove dionice prvenstva bile su da sezonu završe među pet vodećih klubova što će se s obzirom na ovaj mizeran start teško ostvariti.
Posljednje dvije utakmice nije s klupe vodio trener Brajković jer je bio kažnjen nakon isključenja u Opuzenu, a mijenjao ga je Leo Šarić. Po povrataku iz Dubrovnika gdje je Primorac doživio poraz od GOŠK-a čelnici kluba sjeli su s Brajkovićem i dogovoren je raskid suradnje.
– S trenerom Elvisom Brajkovićem dogovoren je sporazumni raskid ugovora. Jednostavno rezultat nije bio u skladu s ambicijama kluba i čelništvo je odlučilo da moramo nešto mijenjati. Žao nam je zbog toga, računali smo na dužu suradnju s Brajković kojeg iznimno cijenimo i kao trenera i kao čovjeka. Uostalom on je u Primorcu igrao na kraju svoje nogometne karijere i bio sportski direktor. Nedostajalo je i malo sportske sreće na otvaranju ovog proljetnog dijela prvenstva. Brajkoviću želimo sve najbolje u nastavku njegove trenerske karijere. Uprava je odlučila da ja preuzmem momčad, a hoće li to biti do kraja sezone ili ne ovisit će ponajprije o rezultatu – kazao je u telefonskom razgovoru Leo Šarić koji je Biograjce s klupe vodio i u posljednja dva prvenstvena ogleda. 
Elvisa Brajkovića smo dobili u njegovoj rodnoj Rijeci.
– Mogu vam samo potvrditi da je došlo do sporazumnog raskida ugovora i da više nisam trener Primorca iz Biograda. Činjenica je da nas rezultat nije “poljubio” u ovih sedam kola proljetnog dijela, iako treba napomenuti da smo imali iznimno neugodne suparnike.  Žao mi je što sam se u Biogradu zadržao ovako kratko, jer smatram da bi radeći duže vremena u kontinuitetu imao dobre rezultate. Nažalost ovi loši stvorili su nervozu u klubu, a onda je najlakše promijeniti trenera. Uvjeren sam da će Primorcu u nastavku sezone krenuti jer ima kvalitetan igrački kadar i siguran sam da neće biti nikakvih problema oko ostanka u ligi. Želim im od srca svako dobro u nastavku prvenstva – kazao je Brajković.