Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Strijelci na godišnjem odmoru

Autor: Drago Bajković

05.05.2009. 22:00
Strijelci na godišnjem odmoru

Foto: Vedran SITNICA



Svježa su sjećanja na utakmicu Hajduka i Varteksa u prošlom kolu pa se Zadranima nikako ne smije dogoditi nikakvo opuštanje u dvoboju sa Vinkovčanima. Strijelci se moraju vratiti s “godišnjeg odmora”, a koncentracija u obrani mora biti na zavidnom nivou.


Nogometaši Zadra doživjeli su i četvrti poraz zaredom, ovoga puta stradali su u Gradskom vrtu. Bez obzira što domaćin nije bio previše motiviran, jer ne može puno ni gore ni dolje na ljestvici, gostujući nogometaši nisu pronašli niti malo volje, a ni htijenja da se ozbiljnije suprostave prvoligašu sa Drave. To itekako treba zabrinuti vodstvo prvoligaša sa Stanova koji još uvijek nije u sigurnoj zoni što se tiče ostanka u Prvoj HNL. Osijek prošloga vikenda nije briljirao, a a Zadar je doslovno bio katastrofalan. Tek jedna prigoda u 90 minuta dovoljno svjedoči o tome kako se Zadar suprotstavio Osijeku. Već pet utakmica u nizu nogometaši Zadra nisu postigli zgoditak i to je svakako činjenica s kojom se u Stanovima moraju pozabaviti. Strijelci su, čini se, već na godišnjem odmoru.
Porazi Intera i Croatije
Ni Zadrovi konkurenti na dnu prvoligaške ljestvice ne briljiraju, točnije također pružaju katastrofalne partije pa se razmak na ljestvici ne mijenja. Croatia Sesvete bilježi poraz za porazom, u 29. kolu su poraženi u Vinkovcima rezultatom 3:0. Čvrsto drže dno ljestvice sa 20 osvojenih bodova i sudeći po trenutačnom stanju teško će se pomaknuti s tog mjesta. Činjenica je također da se nakon odluke o igranju Lige 16 sljedeće sezone sve uljuljkalo i Sesvećani se također nadaju da će kroz kvalifikacije zadržati prvoligaški status. Inter je također poražen u prošlom kolu. Zgoditkom Vugrinca Zagreb je osvojio tri boda protiv Zaprešićana koji nikako da spoje dvije dobre partije u nizu. Zadar tako trenutačno bježi Croatiji četiri boda, a Inter Zadru dva. Puno toga trebalo bi se na dnu ljestvice razrijrešiti u sljedećem kolu. Najveće iznenađenje prošlog kola dogodilo se u Splitu gdje je Varteks zgoditkom Smrekara došao do pobjede i po svemu sudeći izbacio Hajduk iz borbe za naslov prvaka Hrvatske. Dinamo se lako na svom terenu u Maksimiru obračunao s Rijekom i sada ima četiri boda pred Hajdukom. “Modri” imaju bolji raspored do kraja, dok Splićani moraju još na vruću Kantridu. Male šanse za Splićane postoje tek u dvoboju Šibenika i Dinama na Šubićevcu, gdje bi domaćini morali osvojiti barem bod. U preostaloj utakmici prošlog kola Slaven Belupo je svladao Šibenik.
Stiže Cibalia
Zadrani u sljedećem kolu na Stanovima ugošćuju vinkovačku Cibaliju. Mršićeva družina pobjedom nad Croatijom praktički je riješila pitanje o prvoligaškom statusu i rasterećena stiže mna noge Zadru. Svježa su sjećanja na utakmicu Hajduka i Varteksa u prošlom kolu pa se Zadranima nikako ne smije dogoditi nikakvo opuštanje u toj utakmici. Strijelci se moraju vratiti s “godišnjeg odmora”, a koncentracija u obrani mora biti na zavidnom nivou. Pobjedom u tom dvoboju Zebićeva momčad praktički bi riješila sve dvojbe oko ostanka u Prvoj HNL. Nadajmo se samo da neće biti nekog iznenađenja kao na Poljudu. U sljedećem kolu međusobno će se ogledati dva Zadrova konkurenta s dna ljestvice, Croatia i Inter. Zadranima bi više odgovarala pobjeda Zaprešićana, a ne bi loš rezultat bio niti remi. Tim rezultatima bi Croatia učvrstila poziciju na začelju kolone i dvoboj Zadrana i Sesvećana za dva tjedna bio bi revijalnog karaktera. Naravno, pod uvjetom da padne Cibalia. Najinteresantnije utakmice 30. kola igrat će se u Šibeniku, odnosno Rijeci. Na Šubićevcu će Dinamo pokušati pobjedom praktički osigurati titulu. Splićani će se nadati barem remiju u tom dvoboju, a u 20.30 sati će na Kantridi dati sve od sebe ne bi li došli do tri boda kojima zadržavaju nadu u osvajanje titule. Slaven Belupo će na svom terenu ugostiti Zagreb i pobjedom pokušati sačuvati treće mjesto na ljestvici koje ga vodi u Europu. I Koprivničanima bi odgovaralo da Hajduk slavi na Kantridi koja je trenutačno na četvrtom mjestu s bodom zaostatka za njima. Varteks i Osijek će u Varaždinu igrati utakmicu koja o ničemu neće odlučivati.