Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ponosan sam zbog Ladićeva poziva

Autor: Drago Bajković

05.05.2010. 22:00
Ponosan sam zbog Ladićeva poziva

Foto: Vedran SITNICA



Nema većeg ponosa nego igrati za svoju zemlju i svoj narod. Nadam se i vjerujem da ću na najbolji način predstaviti svoj klub i svoj grad u kockastom dresu – kazao je Santini
 Zadar ima novog reprezentativca. Ivan Santini, mladi napadač prvoligaša sa Stanova, dobio je poziv izbornika Dražena Ladića i ubrzo će se zajedno s Rakitićem, Kalinićem i ostalima okupiti prije odlučujućeg nastupa mladih hrvatskih reprezentativaca u Varaždinu. Naime, tamo će U-21 reprezentativci u srazu sa Slovačkom tražiti put u Dansku gdje se igra nokaut faza kvalifikacija za EURO 2011. Santini je presretan zbog Ladićevog poziva.
– Ponosan sam i prezadovoljan što me izbornik Ladić pozvao u mladu hrvatsku reprezentaciju. Nema većeg ponosa nego igrati za svoju zemlju i svoj narod – kazivao je jučer ujutro mladi Santini koji je već nastupao u kockastom dresu za mlađe reprezentativne selekcije.
– Imam ukupno četiri nastupa za U-18 i U-19 reprezentaciju. Čak sam bio i strijelac protiv Slovenije. Sada mi se otvara mogućnost da se svojim igrama izborim i za nastup na Europskom prvenstvu što bi bio veliki događaj za mene. Nadam se i vjerujem da ću na najbolji način predstaviti svoj klub i svoj grad u kockastom dresu. S većinom suigrača iz reprezentacije se već znam tako da jedva čekam okupljanje prije nastupa u Varaždinu.
Santini ima neugodnu ozljedu koju je zaradio na treningu.
– Dobio sam udarac u potkoljenicu i moram se odmarati kako bi se ta ozljeda sanirala. Za 2-3 dana bih trebao početi s treninzima tako da najvjerojatnije neću igrati u Varaždinu. Šteta što su me sada pred kraj prvenstva sustigle ozljede, vjerujem da sam mogao zabiti još koji zgoditak i tako pomoći svom Zadru. Nadam se da ću barem nastupiti u posljednjem kolu protiv Zagreba i dat ću sve od sebe da pogotkom završim ovu sezonu.
Zadar je zakomplicirao svoju poziciju lošim rezultatima u posljednih nekoliko kola.
– Odlično smo krenuli u proljetni dio sezone što je “posljedica” odličnog rada tijekom priprema. Šest kola nismo znali za poraz uz tri velike pobjede. Međutim, nakon toga su zaredale ozljede i kartoni čime se početni sastav morao mijenjati i više nismo imali konstantnost. Mlada smo momčad i iluzorno je bilo očekivati da neće doći do pada u igri, posebno kada smo se suočili sa svim ovim problemima. Samo smo se nadali da pad neće biti ovako bolan. Bez obzira na to vjerujem da ćemo u dva posljednja kola popraviti dojam i ipak u ljepšem raspoloženju dočekati kraj prvenstva. A onda treba što prije početi pripreme za sljedeću jer će u novoj sezoni najvjerojatnije tri kluba napustiti elitni razred.
Santini i sljedeće sezone sebe vidi u dresu Zadra.
– Vratio sam se u Zadar zbog obitelji i nigdje mi se ne žuri otići. Bit ću iskren, kada bi Zadar imao nešto veće ambicije, npr. igranje u Europi ostao bih cijelu karijeru u Zadru. Uostalom ni jedan Totti nikada nije otišao iz Rome. Istina, Zadar je daleko od Rome, ali nikada se ne zna što nosi budućnost – kazao je na kraju razgovora Santini dokazujući svoj lokalpariotizam, ali i duhovitost.
 


Zadar dobio licenciju


Što se tiče licencije za sljedeću sezonu NK Zadar je od jučer miran. Prvoligaš sa Stanova dobio je zeleno svjetlo ih HNS-a za sezonu 2010./11.
– Licencija je stigla, barem po tom pitanju možemo biti mirni. Međutim, sve ovo nalikuje na jednu veliku farsu. Stvarno nije normalno da dva kola prije kraja prvenstva još uvijek ne znamo koliko će klubova dobiti licenciju i koliko će klubova i sljedeće sezone moći igrati Prvu HNL. Navodno ćemo više znati danas kada će u HNS-u održati konferenciju za novinare na tu temu – kazao je jučer Novica Erlić, direktor NK Zadra.




 


Oslabljeni u Varaždin


U pretposljednjem (29. kolu) Zadar u subotu (18 sati) gostuje u Varaždinu. Na ogled s Varteksom osim ozlijeđenih Santinija, Skočibušića, Banovića, vjerojatno i Ježine, neće putovati ni Jure Jerbić koji ima tri žuta kartona.