Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bogatije za sjajno iskustvo

05.05.2011. 22:00
Bogatije za sjajno iskustvo


Radi povezivanja  s klubovima prijateljima, stjecanja iskustva, ali i obilaska  atraktivnih turističkih destinacija, odbojkašice Arbanasa  1997. godišta i mlađe prošli su  se tjedan zaputile u Nizozemsku. U zemlji vjetrenjača  “crveno-crne” boravile su četiri dana, za vrijeme kojih su  posjetile tri najveća tamošnja  grada i odigrale tri prijateljska susreta. Treneri Karlo  Lisica i Frane Vidov u plan  puta najprije su ucrtali Rotterdam. Nakon višesatnog  razgledavanja znamenitog  lučkog grada Arbanaške su se  ogledale s reprezentacijom  Regije, sastavljenom od tri  godine starijih odbojkašica. U  takvoj konstelaciji snaga  gošće nisu imale previše šansi, no zadovoljile su se dobrim  otporom kroz četiri seta, odnosno nastupom u najvećoj  sportskoj dvorani u Nizozemskoj, smještenoj u sklopu stadiona slavnog Feyenoorda.
Drugog dana turneje zadarska je ekipa posjetila Amsterdam, da bi potom u Den  Haagu odigrala utakmicu s  Kalinkom, klubom domaćinom koji će ovog vikenda nastupiti na turniru u  Zadru. S druge strane mreže  ponovno su stajale igračice  ’93. godišta, a razlika u godinama i kvaliteti Arbanaške  je koštala uvjerljivih 0:3 u  setovima. Odobrovoljilo ih je  sutrašnje razgledavanje grada, odnosno sraz s ekipom  “po mjeri”.
– Susreli smo se s TSV-om,  sastavom koji se predstavio s  igračicama približno istog godišta. Svi setovi odigrani su na  razliku, a domaća ekipa na  kraju je slavila sa 2-1. Djevojke su trećeg dana pokazale  znatan napredak i adaptaciju  na gostujuće terene – upoznaje nas Karlo Lisica.
Posljednjeg dana boravka  arbanaška je ekspedicija  uživala igrajući odbojku na  pijesku na terenima posutim  po kilometarskim pješčanim  plažama Deen Haga. Uslijedio je piknik s domaćinima,  a za kraj i zaokruživanje bogatih dojmova, obilazak grada upravo zaokupljenog proslavom kraljičina rođendana.
– Želja nam je bila i obići  Haški tribunal te posjetiti generala Gotovinu, no više od  slikanja ispred sudnice nismo  uspjeli napraviti – kaže Lisica, koji će osvrt na nizozemske dane zaključiti riječima:
– Dojam je više nego  odličan. Impresionirani smo  trudom naših domaćina koji  se u budućnosti nadaju produbljenju suradnje u svakom  pogledu. Većini djevojaka  ovo je prvo međunarodno  iskustvo, a ono će im sigurno  pomoći u daljnjem odbojkaškom usavršavanju.
 


Nizozemska ekspedicija


Dora Zorić, Lucana Smokrović, Andrea Bjeletić, Tina Nikpalj, Katarina Vukić, Anđela Prtenjača, Monika Ikić, Vita Vlahović, Marta Čuković, Lara Tičić, Anđela Zurak, Marta Končarević, Mihaela Zdrilić, Renata Petani. Treneri: Frane Vidov i Karlo Lisica.