Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mandarina i limun za nove generacije

05.05.2011. 22:00
Mandarina i limun za  nove generacije


Na ovaj način iz godine u godinu želimo oživjeti ovaj prostor. U suradnji s druge tri škole želimo i ovdje postaviti klupe, da se učenici ne okupljaju samo na onom betoniranom dijelu dvorišta, već i u prirodi, kazao Grancarić


U okviru Eko dana Prirodoslovno-grafičke škole jučer su iza  škole posađena još dva “stabla za budućnost”. Svake godine učenici smjera  ekološki tehničar ozelenjuju školsku površinu i to uz pomoć i donaciju Nasada.
Jučer su posadili mandarinu i limun u  nadi da će nadolazećim generacijama,  uz ekološku i estetsku vrijednost stabala,  ostaviti i plodove zdravlja.
– Na ovaj način iz godine u godinu  želimo oživjeti ovaj prostor. U suradnji s  druge tri škole želimo i ovdje postaviti  klupe, da se učenici ne okupljaju samo  na onom betoniranom dijelu dvorišta,  već i u prirodi. Postavljanjem videonadzora i zaključavanjem stražnjih vrata  škole uspjeli smo postići da se narkomani ne skupljaju i zaštitili smo ovaj  dio, kazao je Žarko Grancarić, ravnatelj  Prirodoslovno-grafičke škole.
Osim sadnje novih stabala, ovo je  prilika da “pregledamo” i ona posađena  posljednjih godina, ukupno njih osam.
– Niti jedno stablo nam nije propalo,  sve se lijepo održava. Uz to, moram  zahvaliti i tvrtki Nasadi koja brine da ovaj  dio ostane uredan. Inače, od kad smo  uredili fasadu i kroz zadnje godine se  može primijetiti da su i učenici uredniji i  osvješteniji, istaknuo je Grancarić.
Učenici su se primili “capuna” i pomogli djelatniku Nasada, a pri sadnji su  skandirala djeca iz Dječjeg vrtića Galeb.  U čast novih stabala, recitirali su pjesmice i zapjevali svoju “zelenu himnu”  Lijepa naša Hrvatska s jasnom porukom  “Više cvijeća manje smeća”.