Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zbog zeta prošvercala drogu!

Autor: Minja Gugić

05.05.2013. 22:00
Zbog zeta prošvercala drogu!


Zbog svog zeta, kojem je za novčanu nagradu od 500 kuna prošvercala drogu iz Zagreba u Zadar, Manda K. nepravomoćnom je presudom na Županijskom sudu u Zadru, osuđena na godinu dana zatvora, no zbog njezine životne dobi i činjenice da je do sada bila neosuđivana, boravak iza rešetaka zamjenjen joj je radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 730 sati u nekoj od ustanova kojoj je odredi zadarski Ured za probaciju.
Naime, kako piše u optužnici koju je u ovom slučaju zastupao jedan od zamjenika zadarskog županijskog državnog odvjetnika – Slobodan Denona, punicu se teretilo da je 24. travnja prošle godine u 9.15 sati u Zagrebu na autobusnom kolodvoru preuzela od svog zeta Davora Š. oko 29 grama kokaina te 24,64 grama kreatina s tragovima kokaina te je tu drogu, istoga dana kada je stigla u Zadar, oko 13.30 sati na autobusnom kolodvoru predala Ivici R. kako su prethodno njezin zet i Ivica R. i isplanirali. Zetov prijatelj joj je za to, po dogovoru, platio 850 eura i 1.100 kuna. Ona se branila kako nije znala da prenosi drogu, no Sudsko vijeće Dijane Grancarić joj to nije povjerovalo.
No, s obzirom na činjenicu da je u međuvremenu 1. siječnja ove godine stupio na snagu novi Kazneni zakon koji je za optuženu blaži, zbog toga joj je i mogla biti izrečena kazna u obliku rada za opće dobro. Naime, novim je Zakonom za ovo kazneno djelo- posjeda droge u cilju daljnje preprodaje, maksimalna zatvorska kazna 12 godina dok je minimalna – godina dana zatvora koja može biti i uvjetna te zamjenjena radom za opće dobro kao i u slučaju ove zadarske punice.