Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Odustali od kupnje broda pa im prodavatelj tražio odštetu

05.05.2016. 22:00
Odustali od kupnje broda pa im prodavatelj tražio odštetu


Neslužbeno doznajemo kako je riječ o bračnom paru iz Benkovca koji su se Šibenčaninu javili na oglas za prodaju broda. Njima se svidio i brod i cijena od 10 tisuća eura za koliko ga je 45-godišnjak prodavao pa su u prosincu prošle godine formalno dogovorili kupnju
Zbog sumnje na iznudu zadarska je policija podnijela kaznenu prijavu protiv 42-godišnjeg Šibenčanina, nakon čega je on priveden Državnom odvjetništvu u Zadru.
– Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom kojeg se sumnjiči za iznudu na štetu 58-godišnjakinje i 65-godišnjaka, kaže Elis Žodan dodajući kako je postoji osnovana sumnja da je ovaj Šibenčanin prijetio oštećenicima i od njih pokušao iznuditi više tisuća kuna na ime nepostojećeg duga.
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o bračnom paru iz Benkovca koji su se Šibenčaninu javili na oglas za prodaju broda. Njima se svidio i brod i cijena od 10 tisuća eura za koliko ga je 45-godišnjak prodavao pa su u prosincu prošle godine formalno dogovorili kupnju. No bračni par nije uspio prikupiti novac pa ih je Šibenčanin optužio za ometanje prodaje, odnosno da su ga zavlačili i time mu izbili iz ruku šansu da brod proda nekome drugome. Sebi je dao za pravo da temeljem promakle zarade od prodaje broda od njih onda traži zadovoljštinu od 20 posto vrijednosti, odnosno dvije tisuće eura. Posljednjih mjesec dana vršio je pritisak na njih, prijetio im u telefonskim razgovorima, ali i osobno, dolazeći im na kućnu adresu. Kad je bračnom paru dozlogrdilo, slučaj su prijavili policiji.