Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Časlu naslov, Zadranima zaslužene ovacije

05.06.2011. 22:00
Časlu naslov, Zadranima zaslužene ovacije


Malo je nedostajalo da stolnotenisači Donata osiguraju majstoricu: da se u drugom susretu finala doigravanja za prvaka Hrvatske pobrinu za ugodno iznenađenje, da ne kažemo senzaciju. Sjajno raspoloženi Tomislav Zupčić, prvo ime u domaćim redovima, u četvrtom je setu šestog meča stigao do 10:10 i prilike da utakmicu odvede u triler završnicu, no “play-off” je na kraju ipak okončan u Zadru. Jia Zeng je nakon uzbudljiva dva i pol sata Dr. Časlu donio četvrti bod, odnosno drugi uzastopni naslov. Publika u dvorani Bagat prekjučer je imala priliku uživati u vrhunskom stolnom tenisu, u dvoboju koji je, izlizano rečeno, bio dostojan finala, ali i pozdraviti u ovom trenutku bolju i s razlogom favoriziranu momčad. Zadrani su u uzvratu pružili sjajan otpor, no nedovoljan za srušiti moćni “kineski” zid.
Jia Zeng i Riuwu Tan pripisuju sve zasluge za konačnih 4:2.
Pred stol su najprije stali Jakov Krivić i Jia Zeng, a prvi je bod, očekivano, otišao na stranu zagrebačkog sastava. Bivši se igrač Donata lakoćom prošetao kroz tri seta, ne dopuštajući Kriviću da ni u jednom jednom trenutku ozbiljnije zaprijeti. U sljedećem dvoboju, u kojem su se ogledali Tomislav Kolarek i Riuwu Tan, također nije bilo neizvjesnosti. Kolarek je značajniji otpor pružio samo u prvom setu, dok je u preostala dva Kinez potvrdio svoju reputaciju.
Ipak, Donat se uskoro vraća u igru te poravnava na 2:2. Već od prvih zamaha reketom vidjelo se da je Tomislav Zubčić “unutra”, da će u drugom susretu finala biti glasnik nade za Zadrane. Najprije je s 3:1 u setovima zaobišao Ronalda Ređepa, najslabiju kariku Dr. Časla, da bi potom slavio i u meču parova. Zubčić i Kolarek u četiri su seta nadigrali kinesku kombinaciju Tan/Zeng te tako najavili uzbudljivu završnicu.
Hrvatski reprezentativac Tan bio je dominantan u srazu s Krivićem, no Zadrani su vjerovali da bi Zubčić i Kolarek pobjedu mogli osigurati u dva posljednja dvoboja: protiv Zenga i Ređepa. Zubčić je početkom šestog meča nastavio sa sjajnim izdanjem: prvu dionicu dobio je s 11:8, a kod rezultata 10:7 u četvrtom setu spasio je tri odlučujuće loptice, međutim, više od toga nije uspio. Odlična stolnoteniska predstava okončana je u sljedeća dva poena, u kojima je Zeng Dr. Časlu donio obranu naslova.
 


DONAT – DR. ČASL 2:4


Krivić – Zeng 0:3 (1:11, 7:11, 8:11), Kolarek – Tan 0:3 (9:11, 5:11, 6:11), Zubčić – Ređep 3:1 (11:6, 11:9, 8:11, 12:10), Kolarek/Zubčić – Tan/Zeng 3:1 (11:7, 14:12, 6:11, 11:7), Krivić – Tan 0:3 (3:11, 9:11, 3:11), Zubčić – Zeng 1:3 (11:8, 6:11, 8:11, 10:12).




 


Izjavili su


TOMISLAV ZUBČIĆ, DONAT
– Drago mi je da je publika mogla uživati u zaista dobrom meču. Možda smo promašili postavu, možda je Kolarek u prvom krugu trebao igrati sa Zengom, no uspjeli smo se vratiti na 2:2 i šteta je što nismo dogurali do sedmog dvoboja. Ne sjećam se kada je naše suparnike netko pritisnuo kao mi u ovom meču. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se tada ponašali. Na kraju mogu reći kako sam ponosan na momčad i zadovoljan načinom na koji sam odigrao. 
DENIS KARLOVIĆ, TRENER DONATA
– Odigrali smo egal meč s jednim od najboljih europskih sastava. Moju su igrači dali maksimum i mogu im samo čestitati na prikazanom. Taktiku smo spremali u nadi da će se u posljednjem krugu susreti Kolarek i Ređep. To je bila formula, no nažalost, do njihovog dvoboja nije došlo. Iza nas je odlična sezona koju je iznijela ujednačena momčad, maksimalno angažirana do samog kraja.
MARTIN TINO ČASL, PREDSJEDNIK DR. ČASL
– Već dva mjeseca upozoravam naše igrače da protiv Donata neće biti lako, da je Zubčić “tempirana bomba”. Gledali smo pravo finale u kojem su se susreli dostojni protivnici. Čestitam Donatu na prikazanoj igri, publici na lijepom dekoru, a mojim igračima na obrani naslova.


 


Kud koji…


Nastup Donatovog trojca u drugoj utakmici finala bio je ujedno i posljednji u dresu zadarskog kluba. Kolarek je novi igrač Dr. Časla, Zubčić odlazi u Njemačku, a Krivić u Katar.
S druge strane, Dr. Časl se za predstojeće nastupe u Ligi prvaka pojačao korejskim stolnotenisačem Ryu Seung Minom, olimpijskim pobjednikom iz Atene 2004. godine, a danas 13. igračem na svjetskoj ljestvici.