Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Predsjednik ponovno Ante Jerak

05.06.2012. 22:00
Predsjednik ponovno Ante Jerak


Ante Jerak se osvrnuo na jedan od najvećih problema s kojim se nosi udruga, spor s obitelji pokojnog Rončevića, za kojeg je rekao da je omča oko vrata “Diani” i koji bi je mogao odvesti u stečaj


Zadarska “Diana” koja sa 506 lovaca i osam lovnih jedinica slovi za najveću i najbrojniju lovačku udrugu u Zadarskoj županiji održala je u Zadru redovnu četverogodišnju izbornu skupštinu.
Ante Jerak se osvrnuo na trenutačno jedan od najvećih problema s kojim se nosi udruga za koji je rekao da je omča oko vrata “Diani” i koji bi je mogao odvesti u stečaj.
– Veliki uteg ovom društvu jest sudski spor koji vodimo s odvjetnicima obitelji pokojnog našeg lovočuvara Vladimira Rončevića, koji je, kao što je poznato, još 1995. godine nakon Domovinskog rata izgubio život na Bokanjcu pod još nerazjašnjenim okolnostima. Poznato je da je naša udruga odmah nakon smrti osnovala zakladu za pomoć njegovoj obitelji. Djeci još i sada mjesečno plaćamo 700 kuna, a sve smo poduzeli da supruga dobije primjerenu mirovinu, u čemu smo uspjeli. No, na nečiji nagovor supruga je protiv nas podignula optužni zahtjev za nadoknadu štete i Županijski sud je donio odluku da smo joj dužni sa sudskim troškovima isplatiti oko 700.000 kuna. Moram vas upoznati kako smo se žalili Ustavnom sudu na navedenu presudu, ali još nismo dobili nikakav odgovor, kazao je predsjednik Jerak.   
O prošlogodišnjim prihodima i rashodima “Diane” govorio je voditelj financija Zoran Ukalović. Ovogodišnji prihodi bit će se u visini od 746.000 kuna, a toliki će biti i rashodi.
Na mjesto predsjednika izabran je Ante Jerak, a dopredsjednik je postao Šare.
U novi Izvršni odbor birani su Ervin Pestić, Mile Baričević, Mate Torbarina, Neven Torbarina, Mladen Sikirić, Marko Zubčić, Milan Milovac, Ratko Rapan, Ante Maltež, Anđelo Dražina i Elvis Gospić. U Nadzorni odbor imenovani su Augustin Ćustić, Pavle Iglić, Šime Klapan, Mile Ramić, Edo Dragaš, Vito Čakarun, Branko Ninčević i Ivica Knežević. U Stegovni sud su izabrani Josip Barko, Božidar Grginović, Damir Baraba, Ante Dokoza, Mladen Ćurković, Janko Burčul, Ivica Miljanić i Josip Ikić. Skupštinari su prihvatili prijedlog da se titula počasnog člana društva ove godine dodijeli Mladenu Vidoviću.