Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bivši pravosudni policajac opet u sudnici kao optuženik!

Autor: Minja Gugić

05.06.2013. 22:00
Bivši pravosudni policajac opet u sudnici kao optuženik!


Edo Smolić bio je osuđen na šest mjeseci zatvora, ali mu je izdržavanje kazne bilo zamijenjeno radom za opće dobro na slobodi od 60 dana, a Davor Brkić je bio proglašen krivim i od kazne oslobođen. Vrhovni je sud zatražio ponavljanje sudskog postupka “zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”


Bivši pravosudni policajac Edo Smolić (42) pognuta je pogleda, tek kimajući glavom pozdravio svoje dojučerašnje kolege prije nego što je po drugi puta sjeo pred Sudsko vijeće Dijane Grancarić kako bi zajedno s Davorom Brkićem (44)- višim kondicijskim trenerom- odgovarao zbog “posla” s heroinom.
Naime, nakon što su im prije četiri godine bile izrečene nepravomoćne presude, kojom je Edo Smolić bio osuđen na šest mjeseci zatvora, ali mu je izdržavanje kazne bilo zamijenjeno radom za opće dobro na slobodi u trajanju od 60 dana, a Brkić je bio proglašen krivim no od kazne oslobođen, Vrhovni je sud zatražio ponavljanje sudskog postupka “zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.
Obojica su jučer ponovila kako se ne osjećaju krivima, a u ulozi svjedoka saslušana je jedino Brkićeva supruga Ana. Ona, zakonski nije morala svjedočiti upravo zbog činjenice da mu je supruga, ali otklonila je tu blagodat i ponovila opet kako je “danas zadovoljna i mirna”.
Drogu ostavio iza sebe i uspješno krenuo dalje
– Moj suprug je 2008. godine završio u bolnici zbog sepse uzrokovane heroinom. Kad se to dogodilo zaprijetila sam da ću ga ostaviti i otići zajedno s djetetom. Onda se ovo dogodilo i doista sam htjela otići. No, on se sabrao, skupio snagu i krenuo dalje. Drogu je ostavio iza sebe. Povremeno radi, a u međuvremenu je upisao i završio fakultet. Sada je sve u redu. Krenulo je od tada nabolje i ja sam zadovoljna – posvjedočila je Ana Brkić.
Suđenje je potom odgođeno za početak srpnja zbog dodatnih dokaznih prijedloga, a to je ispitivanje vještaka psihijatrijske struke.
– Radi se o neposrednom ispitivanju vještaka – psihijatara koji su u ranijem postupku vještačili optuženog Edu Smolića. Kako bi se otklonile dvojbe, odnosno različitosti u nalazu i mišljenju vještaka u vezi toga je li on ovisnik ili nije, vještaci će se opet saslušati i ispitati – izdiktirala je u sudski zapisnik sutkinja Grancarić.
Brkić policajcima dobrovoljno predao heroin
Davor Brkić, podsjećamo, u ovom slučaju kao prvooptuženi tereti se da je za Edu Smolića od nepoznate osobe kupio 8, 28 grama heroina za tri tisuće kuna. Taj, nabavljeni heroin trebao mu je dati tog, 24. srpnja 2009. godine na parkiralištu kod zadarskog Gradskog groblja gdje su dogovorili susret. Ali, do primopredaje heroina nije došlo jer su Brkića “zaskočili” policajci i on im je drogu odmah dobrovoljno predao tako da do Smolića naručena “roba” nije ni došla.
No unatoč tome, Brkić je optužen za posredovanje u kupnji droge, dok je Smolić optužen za posjed heroina i to u cilju daljnje preprodaje na zadarskom narko tržištu.
Edo Smolić je nakon ovog slučaja izgubio posao, a jučer je rekao kako je u međuvremenu umirovljen.
Suđenje se nastavlja.