Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Bruce Springsteen posvetio pjesmu zadarskim fanovima

Autor: Marija Knežević

05.06.2013. 22:00
Bruce Springsteen posvetio pjesmu zadarskim fanovima


Tu je nastao opći urnebes. Zanemarili smo Talijane i zaštitare i digli transparent. Bili smo presretni i u totalnom šoku. Na kraju je sve ispalo super. I Talijani oko nas i ti zaštitari su nam na kraju pružali ruke i govorili “Bravo momci, svaka čast!”, priča Toni Opačić


Šestorica momaka sa Brodarice odlučili su ići na koncert Brucea Springsteena u Padovu čim je datum osvanuo na njegovim službenim stranicama. Bilo je to u prosincu prošle godine. Nekoliko mjeseci prije nedavnog koncerta odlučili su izraditi veliki transparent. Neki od njih studiraju van Zadra, neki rade, ali uz pomoć “domaćih” snaga uspjeli su izraditi transparent dimenzija 1,5 puta 8 metara.
– Skupili smo lancune, kupili sprejeve, napravili šablone i kupili plastične štapove, objašnjava Toni Opačić, još pod dojmom koncerta američkog pjevača kojeg “sluša cijeli život”.
Momci su došli pred Stadio Euganeo u Padovi i odmah razvili transparent. Puštali su muziku i pjevali pjesme, a ni sami još nisu bili sigurni hoće li ih osiguranje s velikim platnom pustiti unutra. Skupilo se oko njih dosta Hrvata iz drugih gradova, ali i Zadrana koji su došli osobnim automobilima ili u drugom aranžmanu.
Na kraju izvođenja pjesme “Born to Run” došlo je iznenađenje za sve Hrvate u publici, i to iz usta samog Bossa. On je uzviknuo “Croatia!” jer je vidio ogromni transparent koji su razvili mladi Zadrani. Na njemu je pisalo “Bruce, Croatia is Waitin’ on a sunny day”.
Bruce je pjesmu “Waitin’ on a sunny day” najavio riječima “This is for my friends in Croatia!” (Ovo je za moje prijatelje iz Hrvatske!).
– Tu je nastao opći urnebes. Zanemarili smo Talijane i zaštitare i digli transparent. Bili smo presretni i u totalnom šoku. Na kraju je sve ispalo super. I Talijani oko nas i ti zaštitari su nam na kraju pružali ruke i govorili ‘Bravo momci, svaka čast!’, priča Toni.
– Nismo željeli doći na koncert s kartonom na kojem piše nekoliko riječi. Želimo da Bruce dođe u Hrvatsku i mislim da je ovo bila sasvim dobra pozivnica, zaključuje.