Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Na Underwall festival dolazi preko 30 bendova

Autor: Irena Jurjević

05.06.2013. 22:00
Na Underwall festival dolazi preko 30 bendova


Umjesto otkazanog Burning Sea festivala, 7. i 8. lipnja u Zadru će se održati Underwall festival, rekao nam je Stjepan Juras, jedan od organizatora.
– Festival je nastao kao inicijativa hrvatskih metal bendova i fanova metal glazbe, kako bi se osnažila domaća metal scena i pružila prilika bendovima da skupa s internacionalnim metal velikanima dijele festivalsku pozornicu. Željeli smo pružiti alternativu za sve one koji su ostali “kratkih rukava” unaprijed rezerviravši smještaj i letove. Na Underwall festival dolazi preko 30 bendova, među kojima se nalaze i gostujući iz 12 stranih država.
Festival se održava iznad Citadele, u Kapetanskom parku, a program započinje u 17 sati s riječkim metal bendom Kryn.
Karte će se prodavati na ulazu na festival, a svi oni koji ih žele kupiti ranije to mogu napraviti u tatoo shopu Tiamat gdje se prodaju tzv. “special guest” karte grupe Rising dream. Riječ je o kartama koje će vlasnicima omogućiti popust na “merchendise” svih grupa koji će se prodavati na festivalu, rekao nam je Juras.
Na dan festivala karte će se moći nabaviti po cijeni od sto kuna za oba dana.
 
– Festival može primiti dvije tisuće ljudi, pa ćemo vidjeti koliko će ih doći. Nadamo se da će ih biti puno. Imamo veliki broj ljudi koji su već rezervirali letove i apartmane za Burning Sea koji smo morali otkazati zbog novih nameta ZAMP-a. Oni su sretni što će u istom terminu u istom gradu biti novi festival, kazuje Juras.