Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Slušni test slabo čuli

Autor: Irena Jurjević

05.06.2013. 22:00
Slušni test slabo čuli

Foto: Vedran SITNICA



Ovogodišnjoj državnoj maturi malo dodatne jasnoće ne bi bilo škodilo, poručuju zadarski učenici, dajući joj trojku kada je u pitanju priprema i prilagođavanje učenicima, doznali smo jučer ispred Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole nakon pisanja ispita iz engleskog jezika.
Maturantica Matea Klanac koja poslije završetka srednje škole planira upisati višu učiteljsku školu ili pak teologiju, ovisno o rezultatima mature, kazuje kako su na jučerašnjim testovima neka od pitanja bila dvosmislena, posebice ona koja su bila slušna.
– Bila su nam ponuđena tri odgovora, sva tri slična i bilo je teško odlučiti se samo za jedan. Nije se baš ni dovoljno dobro čulo, pogotovo za one koji su bili u zadnjim redovima. Malo su govornici bili nejasni, no prema pričama prijašnjih maturanata, čini mi se da su ipak bili jasniji nego na prošlim maturama. Samo čitanje je prošlo dobro, iako je sve skupa i tu bilo pet dvosmislenih pitanja, takvo nešto sam i očekivala, kazuje Klanac, odgovarajući na pitanje oko prosvjeda kako im je to stvaralo dodatan stres budući da nisu znali hoće li tog dana biti mature.
Iste probleme oko slušnih pitanja na testu iz engleskog jezika imala je i Nadina Vrsaljko koja se za taj dio mature pripremala na način da je išla na dodatne pripreme.
– Sve je prošlo dobro, no slušni test je bio malo težak, nerazumljiv. Ispit čitanja i pisanja je bio u redu, bila su možda dvosmislena dva, tri pitanja, no sve u svemu nije mi bilo teško. Mislim da bi mi većina odgovora trebala biti točna, kazala je Vrsaljko koja planira poslije mature upisati studij upravnog prava. Najavljivani štrajkovi su im, kaže, ipak stvarali dodatan stres, jer su se željeli što prije riješiti mature, no na kraju je sve ispalo dobro.