Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Morske orgulje opet sviraju

05.06.2016. 22:00
Morske orgulje opet sviraju


Svirale su vraćene na mjesto i sve je izvršeno u dogovorenom roku, doznajemo iz Gradske uprave
Morske orgulje od jučer ponovno sviraju. Nakon što su tri tjedna bile izvan funkcije, točnije na redovitom održavanju u Zagrebu, jučer su ponovno proradile.
Svirale su vraćene na mjesto i sve je izvršeno u dogovorenom roku, saznajemo iz Gradske uprave.
Orgulje se inače redovito održavaju svakih tri do četiri godine. Međutim, ove se godine s njihovim održavanjem krenulo poprilično kasno što je izazvalo buru reakcija, građana, turista, turističkih djelatnika, iznajmljivača…
Negodovanja su krenula iz razloga što su se brojni turisti požalili jer su Morske orgulje utihnule. Kako su one uz Pozdrav Suncu jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija u Zadru, s razlogom su turisti bili nezadovoljni. Tim više, kad se uzme u obzir da se njihovo redovito održavanje moglo napraviti u siječnju ili veljači, a ne krajem svibnja, kada je turistička sezona već počela. I gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta priznao je kako se servis mogao napraviti ranije, ali i kako će Morske orgulje biti gotove u dogovorenom roku.
To nije slika kakvu smo željeli da se pronese svijetom, i to iz Zadra koji je proglašen najboljom europskom destinacijom 2016. Pritužbe su od brojnih turista dobili i u Turističkoj zajednici Zadra, odakle su nam kazali kako su se gosti žalili jer obavijesti da Morske orgulje ne rade nije bilo.
No, cijela ova priča sada je iza nas. Zadrani i brojni gosti od jučer ponovno uživaju u posebnoj glazbi koju skladaju valovi.