17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zadar
RSS feed
Današnji broj
Zadar
Povratak
Nakon ovakve spize, turisti se sigurno vraćaju u Zadar! (GALERIJA)
Piše: Anamarija Bilan
Spremali smo jela koja su se tradicionalno kuhala na našem području i koja želimo vratiti na naše stolove, posebno na stolove restorana, rekao je Renato Kraljev, poznati kuhar i profesor u Hotelijersko turističke i ugostiteljske škola iz Zadra
Foto: Zvonko KUCELIN
Dijelili su se i neki recepti...

Tuna na kaljski, kukljiška gregada, sukošanski maneštrun, iški lopiž, banjski maneštrun sa sipom, paška pita s paškom skutom, benkovački prisnac i neizostavne kroštule, tradicionalna su dalmatinska jela koja su se jutros mogla degustirati pred Gradskom ložom na Narodnom trgu u povodu obilježavanja Etno dana Narodnog muzeja Zadar.

Tradicijsku hranu sjeverne Dalmacije, koju su s oduševljenjem probali i Zadrani i turisti, pripremili su učenici Hotelijersko turističke i ugostiteljske škola iz Zadra, a sudjelovali su učenici smjera kuhari, konobari i slastičari.

- Danas smo prezentirali autohtona jela dinarskog i jadranskog područja sjeverne Dalmacije koja su skuhana od domaćih autohtonih namirnica koje smo prezentirali turistima. Spremali smo jela koja su se tradicionalno kuhala na našem području i koja želimo vratiti na naše stolove, posebno na stolove restorana, rekao je Renato Kraljev, poznati kuhar i profesor u Hotelijersko turističke i ugostiteljske škola iz Zadra.

- Nije komplicirano spremiti ova jela, a meni je najdraža tuna na kaljski. Moram priznati da mi je bolja ova starinska hrana od pizze i hamburgera, rekao nam je Lovre Perišić, učenik 2. razreda. Njegov školski kolega slastičar Antonio Vidović kazao je kako je pomalo komplicirano raditi domaće tradicionalne kolače, ali kako to rade u slobodno vrijeme, a ne tijekom nastave. Dodao je kako su zadovoljni jer vide da se turistima sviđa hrana koju su spremili.

Galerija slika
Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr