Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Privlačanka Emily Glavan Miss sela Zadarske županije

Autor: Irena Jurjević

05.07.2008. 22:00
Privlačanka Emily Glavan Miss sela Zadarske županije

Foto: Adam VIDAS



Titula Miss sela Zadarske županije pripala je osamnaestogodišnjoj Emily Glavan iz Privlake. Prvom pratiljom proglašena je, pak, Radovinjanka Dorotea Dundović, dok je mjesto druge pratilje pripalo Škabrnjanki Ani Jurić
Ovogodišnja titula Miss sela Zadarske županije pripala je osamnaestogodišnjoj Emily Glavan iz Privlake koja je s pozornice na središnjem trgu u Benkovcu u subotu navečer otišla sa skuterom. Prvom pratiljom proglašena je, pak, Radovinjanka Dorotea Dundović, dok je mjesto druge pratilje pripalo Škabrnjanki Ani Jurić.
Također, odabrana je i najbolja nošnja, a koju je nosila Emina Melić iz Podluga.
Uz tradicionalno predstavljanje sebe i svog mjesta, djevojke su na izboru u subotu demonstrirale i “Square dance”, jednu od četiri plesne koreografije koje će biti predstavljene na ovogodišnjem Millenium danceu. Također, odmah na početku izabrana je i Miss osobnosti 2008. godine prema ocjeni samih sudionica, a čija titula je pripala Dolores Luketić iz Karina.
Djevojke su tijekom večeri pokazale i tradicionalne narodne nošnje svoga mjesta, od kojih su neke bile stare i po 160 godina, a na pozornicu su donijele i gastrospecijalitete iz svog kraja. U ponudi su se tako našli šokol, pršut, kozji sir, smokve, rakija i domaće vino, a djevojke su tijekom predstavljanja pratili i njihovi mjesni KUD-ovi, pa tako na pozornici u centru Benkovca nije nedostajalo niti narodnog kola. Cjelovečernji program vodio je Ivica Štorić kojem su darovi kandidatkinja i više nego dobro došli kako tijekom večeri ne bi bio gladan, ali niti žedan.
Uz gozbu na samoj bini, ovogodišnji izbor za miss sela upotpunjen je i bogatom gastronomskom ponudom. Na ulici u blizini pozornice gastronomske delicije izlagali su brojni KUD-ovi poput Av. Mihovila, Škabrnje i Sv. Kuzme i Damjana.
Tijekom predstavljanja mogli su se saznati i brojni zanimljivi podaci, pa je tako za jednu narodnu nošnju, koja sadrži brojne dodatke, počevši od čarapa, fuštana, marama i košulja, potrebno svega pet minuta kako bi se obukla, i sve to zahvaljujući spretnosti djevojaka. Također, djevojke se moglo pogledati i u još svečanijem izdanju – vjenčanicama.
U sklopu zabavnog programa nastupili su učenici glazbene škole iz Benkovca pod vodstvom Branka Vlašića koji su izveli par dalmatinskih uspješnica, što rokerskih što klapskih, pa su se tako na repertoaru našle i pjesme kultne splitske grupe Đavoli. U subotu su mnogobrojnu publiku zabavljale i mlade zadarske nade Jessica i Charlotte te zadarske mažoretkinje koje djeluju u sklopu ansambla Ella.