Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Hit ovog ljeta – Kako ću joj reć’ da varin

Autor: Irena Jurjević

05.07.2010. 22:00
Hit ovog ljeta – Kako ću joj reć’ da varin

Foto: Anita VODOPIVEC



Zadarski pjevač Mladen Grdović na ovogodišnjem 50. splitskom festivalu još jednom je dobio simpatije splitske publike te zahvaljujući njezinim glasovima osvojio drugo mjesto.
Grand prix festivala, odnosno prvo mjesto po izboru publike, pripalo je klapama DVD-a Žrnovnica Sveti Florijan i Čedo Martinić i to za pjesmu “Kako ću joj reć’ da varin”. Treće mjesto publika je odlučila dati klapi Sol i pjesmi “Teštament”.
Pjesma s kojom je Grdović nastupio nosi naziv “Ako sutra ne svane mi zora”, no trenutačno najtraženijeg zadarskog pjevača jučer nismo uspjeli dobiti za komentar. Naime, iako je već u jutarnjim satima krenuo prema Zadru, Grdović je bio nedostupan za komentar, prvenstveno zbog umora te potrebnog oporavka od posljednjih nekoliko dana, obrazložila je njegova supruga Brankica.
S obzirom na medijske izvještaje koji su u nizovima tekli počevši od samog otvorenja festivala, zadarskom pjevaču je itekako potreban odmor. Sve je započelo spoticanjem po bini na otvorenju festivala koje je jedna strana objašnjavala alkoholom, a druga tabletama protiv bolova. No, početno Grdovićevo veselje nakon prvog dana ipak je odlučio primiriti direktor festivala Neno Ničević, koji mu je osigurao zaštitare kako bi ostatak festivala Zadranin proveo bez alkohola. Ipak, to pjevača nije spriječilo da i narednih večeri bude dobre volje, ljubi kolege i uveseljava novinare. Uz zabavljanje prisutnih, odlučio je prigovoriti i Oliveru Dragojeviću zbog nedolaska na jubilarni 50. splitski festival, a s njim se složila i Tereza Kesovija.
Cijeli spektakl očito nije previše zasmetao splitskoj publici koja mu je bila sklona i na ovom jubilarnom Splitskom festivalu, čime su još jednom potvrđene simpatije Grdovića i Splićana koje obostrano postoje već dugi niz godina.