Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Suradnja Zadra i Svetog Donata najvrjedniji rezultat

Autor: Andrija Prović

05.07.2010. 22:00
Suradnja Zadra i Svetog Donata najvrjedniji rezultat


Na stazi od Dračevca do ulaza u Zračnu luku Zadar u subotu je odvoženo Prvenstvo Grada Zadra u vožnji na kronometar. Najbolje plasmane na dionici dugoj 5,85 km potražili su biciklisti u kategorijama početnika A i B, žena, rekreativaca i veterana. Uz predstavnike Biciklističkog kluba Zadar, ujedno i organizatora natjecanja, i vozače Svetog Donata, pravo nastupa u utrci s vremenom imali su i rekreativci-individualci.
– Zbog odgađanja još jedne utrke iz kalendara biciklističkog saveza (Kršan), odlučili smo se na gradskoj razniji organizirati Prvenstvo u vožnji na kronometar. Važno je naglasiti da smo na ovaj način pokazali da je moguća suradnja između dva zadarska biciklistička kluba te vjerujemo da će u budućnosti biti još intenzivnija – rekao je Neven Pavić, tajnik Zadra.
U kategoriji U 13 (početnici B) Roko Zorović je nastupio bez konkurencije, a najoštrija je bila među početnicima A. Dominik Petani (Zadar) potvrdio je odličnu ovosezonsku formu osvojivši prvo mjesto s vremenom 8:40:76, dok je Donatov Roko Vukić za samo 28 stotinki uzeo drugo mjesto ispred Tonia Celenta, također Zadrovog početnika A. Zadrov trojac: Marin Jakovčev, Luka Filajdić i David Lučić, zauzeo je plasmane od četvrtog do šestog mjesta.
Zadar je dominirao i u konkurenciji veterana i rekreativaca. Najbrži je bio Luka Šopić koji je dionicu od Dračevca do Zračne luke odvozio za manje od osam minuta (7:59:10). Pratili su ga Ivan Ražov, Neven Pavić, Ivan Gobin i Branko Šare s drugim, trećim, četvrtim i petim vremenom.
Sljedeća dva tjedna BK Zadar će provesti u pripremama za Cross country prvenstvo koje se 18. srpnja održava u Buzetu, a oba se kluba nadaju što boljim rezultatima sa serije cestovnih utrka: Loborika, Ivanić Grad i Skradin (od 1. kolovoza).
 


Perinović i Stipaničev


Nekad poznati rukometaš Romano Perinović pokazao je i da se dobro snalazi na dva kotača ostvarivši najbolji plasman u konkurenciji individualnih rekreativaca, dok je Antonia Stipaničev iz Sv. Donata nastupila kao jedina predstavnica ljepšeg spola.