Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pijan uhvaćen u vožnji mopedom

05.07.2011. 22:00
Pijan uhvaćen u vožnji mopedom


Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend, kontrolirali 518 vozača, a poduzeli su 192 tzv. represivne mjere.
Alkotestirana su 234 vozača, a njih 20 je bilo pod utjecajem alkohola.
Tako je u subotu oko 16 sati u Ulici Vlatka Mačeka u Zadru, uhvaćen 30-godišnji vozač neregistriranog mopeda pod utjecajem alkohola od 2,14 promila, što je ujedno i najveća koncentracija alkohola tijekom provođenja akcije proteklog vikenda. Izazvao je i prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.
U prebrzoj vožnji je uhvaćeno 37 vozača, 17 motociklista je vozilo bez zaštitne kacige, a iz prometa su isključena 33 vozača i 11 automobila.
Proteklog su se vikenda dogodile i 24 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe  teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno.
Uhvaćen u reketarenju, pa još napao policajce
Inspektori Odsjeka organiziranog kriminaliteta PU zadarske jučer su još uvijek provodili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo iznude i to nad tri godine mlađim mladićem iz Zadra. Naime, 23-godišnjak je uhićen u ponedjeljak oko 18 sati, u Ulici Majstora Radovana u Zadru, prilikom preuzimanja novca kojeg je prijetnjama iznudio od mlađeg mladića. Prilikom uhićenja čak je pokušao pružiti otpor policajcima, ali oni su ga uspjeli nadjačati, pa je priveden u policiju gdje su mu oduzeti novac i teleskopska palica. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.
Zagrepčanin uhvaćen s lažnim novcem
Zagrepčanin u dobi od 36 godina zaradio je kaznenu prijavu zbog krivotvorenja novca. Policijski službenici Policijske postaje na otoku Pagu dovršili su kriminalističko istraživanje i napisali mu prijavu jer je on uhvaćen u Pagu u posjedovanju dvije novčanice od po tisuću kuna, za koje se sumnja da su krivotvorene. Priveden je i dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.
Uhvaćen maloljetnik s “travom”
Na Obali kneza Trpimira u Zadru, u ponedjeljak nešto prije ponoći zadarski su policajci zatekli 32-godišnjaka iz Zadra sa tri paketića “trave” ukupne težine oko dva grama. Droga mu je oduzeta, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.
Nešto kasnije na Obali kneza Branimira u Zadru, uhvaćen je i maloljetnik u dobi od 17 godina, također, s marihuanom težine oko pet grama. S njim je razgovor u policiji obavljen u nazočnosti roditelja, droga mu je oduzeta i protiv njega je podnesena kaznena prijava.
Tijekom prijepodneva provaljeno u dva stana
Nepoznati je razbojnik u ponedjeljak prijepodne u Ulici Ante Starčevića u Zadru provalio u stan u vlasništvu 48-godišnjaka, odakle je odnio ručni sat i srebrni nakit vrijedne preko tisuću kuna. U isto vrijeme, ali u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Zadru, provaljeno je i u stan u vlasništvu 24-godišnjaka. Njemu je ukraden zlatni nakit, prijenosno računalo i dva mobitela vrijedna oko deset tisuća kuna.
Opljačkani gosti iz Njemačke
U noći s nedjelje na ponedjeljak, u Svetom Petru na moru, nepoznati počinitelj je iz kamp kućice u vlasništvu 58-godišnjeg gosta iz Njemačke ukrao prijenosno računalo, kameru i mobitel. “Olakšao” ga je za oko deset tisuća kuna. A, u ponedjeljak poslijepodne, u autokampu Soline u Biogradu, 48-godišnjem njemačkom turistu ukradeno je preko tisuću eura iz kamp kućice. Protiv nepoznatih počinitelja podnesene su kaznene prijave.