Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadranin (60) se utopio kod Morskih orgulja

05.07.2012. 22:00
Zadranin (60) se utopio kod Morskih orgulja


Dragan Mileusnić, 60-godišnjak iz Zadra koji kako smo saznali, živi na Poluotoku, utopio se danas prijepodne u moru kod zadarske rive.
Zadarski su policajci oko 13 sati zaprimili dojavu kako u moru nedaleko od Morskih orgulja pluta tijelo mrtvog, nepoznatog muškarca u dobi od oko 60-tak godina.
No, ovoj šturoj policijskoj informaciji prethodio je pokušaj spašavanja u kojem je sudjelovao Davor Lonić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj i europske integracije Zadarske županije koji je ne dvojeći ni trenutka skočio u more ne bi li nesretniku spasio život.
– Bio sam službeno na rivi, odnosno mulu gdje sam pratio francusku delegaciju koja nam je bila u posjeti. Pratio sam ih do turističkog broda “Branimir”. U jednom je trenutku jedan od članova posade broda ugledao u moru nekih 100-tinjak metara od rive u pravcu Preka, tijelo koje je plutalo glavom prema dolje. Odmah sam s mobitela najprije nazvao policiju, a onda sam se na brzinu svukao i skočio. U pomoć mi je priskočio i jedan mladić od nekih 17-godina koji se kupao na mulu, pa smo čovjeka zajedno dovukli do obale kod morskih orgulja i izvukli iz mora. No, nažalost čovjek nije davao znakove života. Potom je stigla i policija i hitna pomoć, ali dežurni je liječnik mogao samo potvrditi smrt – ispričao nam je svoje svakako, neugodno iskustvo Davor Lonić.
A, kako smo u međuvremenu saznali 17-godišnjak koji je također bez razmišljanja skočio u more kako bi pokušao spasiti čovjeka je Ante Negro, učenik Gimnazije Jurja Barakovića Zadar.
Glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan naglasio je kako na tijelu nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi upućivali na nasilnu smrt, odnosno postojanje kaznenog djela te kako se sumnja da je uzrok smrti 60-godišnjeg Zadranina, utapanje.
Od početka godine do danas na zadarskom se području utopilo šest osoba.