Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Lažni policajci mame novac za kampanju protiv nasilja!

05.07.2016. 22:00
Lažni policajci  mame novac za  kampanju protiv  nasilja!


Ne znam kako su do mene došli ali pretpostavljam da traže po imeniku brojeve obrtnika i malih poduzetnika i nazivaju. Pa ako “upali – upali” – zaključio je naš sugrađanin, vlasnik malog kafića u centru grada
Nema doista onoga čega se prevaranti neće dosjetiti.  Osim spretnih i brzih džeparoša, krađa po plažama, trganja zlatnih  lančića s vrata ženama u prolazu, raznih masaža i prezentacija  uređaja za masažu – žrtva pokušaja prijevare prije nekoliko dana  zamalo je postao i jedan zadarski poduzetnik, vlasnik kafića.
Ispričao nam je ukratko iz prve ruke kako ga je nazvao čovjek koji  se predstavio kao član Sindikata policije te da provode kampanju  protiv nasilja među mladima. Upitao ga je želi li donirati novac za  provođenje kampanje, no prije nego što je uopće stigao dati broj  žiro računa na koji se novac može uplatiti, naš je sugovornik spustio slušalicu.
– Ne znam kako su do mene došli ali pretpostavljam da traže po  imeniku brojeve obrtnika i malih poduzetnika i nazivaju. Pa ako  “upali – upali” – zaključio je naš sugrađanin, vlasnik malog kafića u  centru grada.
Elis Žodan glasnogovornik PU zadarske jučer je pojasnio kako u  policiji djeluju tri sindikata, ali je sasvim sigurno da nije riječ niti o  jednom od policijskih sindikata jer policija na takav način, telefonski ne provodi nikakve kampanje. Osim toga, kako je naglasio  Žodan da je doista riječ o toj, konkretnoj kampanji sve policijske  uprave bi to znale.
– Naše kampanje se provode kroz vijeća za prevenciju koja su ustrojena i djeluju na razini općina, gradova i županija. Ovdje se očito  radi o pokušaju prijevare te stoga pozivamo građane da budu oprezni i da svaki sumnjivi poziv mogu prijaviti najbližoj policijskoj postaji – poručio je Žodan.
Stoga, oprez!