Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Put do prvog hrvatskog olimpijskog zlata u veslanju ide i preko Zadra

05.07.2016. 22:00
Put do prvog  hrvatskog  olimpijskog  zlata u  veslanju ide i  preko Zadra


Morske orgulje pretposljednja su ‘postaja’ braće Martina i Valenta prije Olimpijade
Potvrdom nastupa na Olimpijskim igrama u ožujku braća  Sinković krenuli su na 9600 kilometara dug put do Brazila putem svoje  facebook aplikacije istoimenog naziva. Sada trebaju pomoć svojih  obožavatelja kako bi izveslali potrebnih 9600 kilometara, a čekaju ih u  nedjelju u 20 sati kod zadarskog Pozdrava Suncu.
Martin i Valent Sinković, najbolji veslački tandem današnjice, najveći  hrvatski, ali i međunarodni, favoriti ovogodišnjih Olimpijskih igara u Riju, do svojih rezultata nisu stigli u jedan dan. Naporno treniraju dva do  tri puta dnevno,  a slobodni su bili samo na Uskrs.
Od Hrvatske do Brazila dijeli ih 9600 kilometara. Taj put braća Sinković već neko vrijeme pokušavaju prijeći svakodnevnim treninzima. S tim  razlogom pokrenuli su i svoju facebook aplikaciju pod nazivom 9600 putem koje svi njihovi pratitelji i obožavatelji mogu na njihovom facebook  profilu  pratiti svakodnevni napredak. Računa se udaljenost koju svakodnevno prođu na svojim biciklističkim, trkačkim i veslačkim treninzima,  no tu je brojku jako teško dostići. Stoga pozivaju i Zadrane da im se pridruže u nedjelju, 10. srpnja, u 20 sati kod Pozdrava Suncu u Zadru gdje  će veslanjem na ergometrima, čučnjevima, sklekovima, preskakanjem  vijače i trčanjem, moći pomoći braći Sinković da prikupe dovoljan broj,  točnije 9600 kilometara na njihovom putu prema Riju. Svaki sudionik  ovime ujedno postaje dio njihovog najvećeg sportskog putovanja, a sve  to uz  zvuk Morskih orgulja !
Prilika je to i da upoznate najbolje svjetske veslače te da im i Zadar  pruži podršku da nastave svoj nepobjedivi niz. Krajnji cilj i posljednji kilometar ovog pothvata bit će upravo utrke koje će Martin i Valent voziti  11. kolovoza 2016. u 15:40 sati na Igrama u Riju u borbi za prvo hrvatsko  olimpijsko zlato u veslanju.