Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Rudolf Dvorski napušta HSP AS

05.07.2016. 22:00
Rudolf Dvorski napušta HSP AS


Osim predsjednika Rudolfa Dvorskog, ni drugi članovi županijskog vodstva stranke ne vide više svoju perspektivu u politici kojoj udaraju ritam predsjednik Ivan Tepeš i tajnik Pero Ćorić
Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare županijske organizacije Hrvatske stranke prava Ante Starčević, poznati zadarski čelnik  starčevićanaca Rudolf Dvorski obznanit će ostavku na dužnost i izlazak  iz stranke. U HSP AS-u jučer nismo uspjeli kontaktirati nikoga iz vrha  stranke u želji da nam potvrdi ili demantira ovu vijest. No, prema pouzdanim informacijama kojima raspolaže Zadarski list, nezadovoljstvo  zadarskih starčevićanaca načinom i stilom vođenja ove stranke na nacionalnom vrhu, već dulje vrijeme tinja i postalo je sada već pitanje  vremena kada će doći do razlaza Rudolfa Dvorskog ne samo s čelnicima nego i sa strankom uopće.
– Rudolf Dvorski je nesumnjivo autentični predstavnik suvremene  hrvatske desnice, ali za razliku od svojih nacionalnih šefova u stranci  koji kao da žive u 19. stoljeću, Dvorski je simbol  moderirane političke  desnice, čovjek je u kontaktu s našom realnošću koja nas okružuje, a u  kojoj ne možete više  javnosti prodavati izlizane, jeftine štoseve i floskule iza kojih nema ama baš nikakvog sadržaja ni smisla. Zato me ne bi  čudilo da napusti to društvo kojemu više ne pripada, izjavio je za Zadarski list jedan poznati pravaš koji je želio ostati neimenovan.
Štoviše, nije riječ samo o razočarenju lokalnog predsjednika HSP AS  Rudolfa Dvorskog, nego i drugih članova županijskog vodstva ove  stranke u Zadru koji također ne vide više svoju perspektivu u ovako  vođenoj stranci kojoj udaraju ritam predsjednik Ivan Tepeš i tajnik Pero  Ćorić.
Rudolf Dvorski je još u ponedjeljak, kao nacionalni zamjenik predsjednika HSP AS, sudjelovao na pregovorima svoje stranke s HDZ-ovim  pregovaračkim timom o nastavku suradnje na skorim parlamentarnim  izborima. Izaslanstvo HSP AS u kojemu je bio Dvorski, predvodio je šef  pregovaračkog tima stranke glavni tajnik Pero Ćorić u pratnji predsjednika stranke Ivana Tepeša, te predsjednika Glavnog stana Tomislava  Vlajnića. Na tom su sastanku u ime HDZ-a pregovarali o budućoj suradnji zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, dopredsjednik stranke  Tomislav Čuljak, glavni tajnik Ivan Domagoj Milošević te član Predsjedništva stranke i tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović.
Na službenom portalu HSP AS stoji da su “O”obje strane izrazile zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom koja je rezultirala s pet uzastopnih  pobjeda na svim izborima na kojima su stranke zajednički izašle”.  Međutim, u stvarnosti situacija nije baš tako idilična jer brojna istraživanja i prognoze govore kako Domoljubna koalicija nakon propasti  dosadašnje vlade ne stoji tako dobro kao na prošlim izborima.
HSP AS je na nacionalnoj razini odlučio sačekati svršetak unutarstranačkih izbora u HDZ-u te će se svi daljnji razgovori nastaviti nakon izbora predsjednika HDZ-a. HSP AS će, stoji na stranačkoj internet stranici, svoje političke odluke i programske smjernice s kojima će zatražiti  povjerenje birača ove godine donijeti na zajedničkoj sjednici Glavnog  stana i Predsjedništva 9. srpnja 2016. godine u Iloku.
No, sada je već razvidno da na toj sjednici u Iloku neće sudjelovati  Rudolf Dvorski i njegovi kolege iz Zadra.