Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Skokovi, TBF, velika konoba na rivi i snimke koje će obići svijet

05.07.2016. 22:00
Skokovi, TBF,  velika konoba na  rivi i snimke koje  će obići svijet


U stankama između skokova, svih će zabavljati poznati bend TBF, na rivi će biti konoba s hranom i pićem, majice će biti fluorescentno žute boje, a program će voditi nenadmašni Frano Ridjan
Ima jedan dan, samo jedan dan u godini kada se cijeli Zadar  pretvori u veliki osmijeh i kada “najlipša riva na svitu” postane 900 metara čistih, sretnih emocija. Riječ je, pogađate, o manifestaciji Millennium Jump – jedinstvenoj u svijetu koja ove godine slavi svoj okrugli, deseti rođendan.
Već sada se zna da će se ovogodišnji Millennium Jump održati 30.  srpnja na zadarskoj rivi i već se očekuje rekordan broj skakača koji se ionako iz godine u godinu nezaustavljivo povećavao.
U pripremi iznenađenja
– Pripreme za svaki sljedeći Millennium Jump traju polako gotovo cijele godine. Ove godine smo se posebno potrudili jer je u pitanju jubilarni  Jump. Kao dio Jumpa u stankama između skokova svih će zabavljati poznati splitski bend TBF. Osim toga, na rivi će biti velika konoba u kojoj će  se nuditi hrana i piće. Majice s logom Jumpa ove će godine biti fluorescentno žute boje, a program će voditi kao i lani, sjajni radijski i televizijski voditelj Frano Ridjan. Pripremamo još neka iznenađenja, ali o tome  još ne bih govorio dok ne budu sasvim potvrđena – najavio jedan od idejnih začetnika ove manifestacije, poznati zadarski scenograf Neven Stojaković.
Prošlogodišnji Millennium jump, podsjećamo, sastojao se od četiri  skoka, ali je četvrti skok bio prepušten mašti skakača tako da je svatko  mogao odjenuti što god je htio i dati mašti na volju, a skakalo se u dva reda zbog velikog broja skakača.
Stoga, nitko ne sumnja da će i ovogodišnji jubilarni Millennium Jump  privući još veći broj skakača nego lani i da će organizatori pripremiti još  originalnih iznenađenja i za svakog ponešto, jer skaču svi, od sedam do  77 godina.
A sve je počelo sasvim slučajno, kako to obično u životu biva…
A sve je počelo slučajno
– Trebaš biti dovoljno lud da vjeruješ da se ludost može pretvoriti u  stvarnost. Millennium Jump je nastao sasvim slučajno kao ideja i dio sinopsisa, odnosno priprema za Noć punog miseca. Neno i ja smo šetali  rivom i pomislili upravo to – kako bi bilo ludo da hrpa ljudi u isto vrijeme  duljinom rive skoči u more. Ideju smo stavili na papir, ali je onda prošlo  neko vrijeme prije nego što smo je uspjeli realizirati. Ja sam mislio kako  to treba održati samo jedanput, a Neno je smatrao da se manifestacija  treba ponavljati i postati tradicionalna. I bio je u pravu. I u ovom se  slučaju pokazalo kako su dvije glave uvijek pametnije od jedne – prisjetio  se Mladen Masar inače, knjižničar – savjetnik zadarske Gradske knjižnice  koji je dakle, s Nevenom Stojakovićem stvorio jedan od najprepoznatljivijih zadarskih brendova i jednu od najposjećenijih ljetnih manifestacija.
Sada, nakon deset godina, Masar priznaje kako se ni u snu nije nadao  da će ova manifestacija toliko zaživjeti i postati poznata te da će Zadrani  na nju biti jako ponosni.
On sam, nakon par godina stanke, od prošle godine opet sudjeluje u  skoku i jedva čeka deseto jubilarno izdanje Jumpa čije će fotografije i  snimke iz zraka, i ovoga ljeta obići svijet…